Recept: Aardappelsalade met asperges en zalm

aardappelsalade met asperges en zalm

Asperges zijn mijn absolute favoriet in deze tijd van het jaar. Op mijn blog vind je dan ook veel recepten met asperges.

Vandaag plaats ik weer een nieuwe variant. Dit keer een aardappelsalade met asperges en zalm, gecombineerd met broccoli en krieltjes.

Een paar weken geleden plaatste ik ook al een recept met asperges. Toen ging ik voor groene asperges, die ik combineerde met tonijn, rode ui, aardappelschijfjes en gekookte eieren.

En vorig jaar maakte ik een lekker recept met witte asperges, zalm, glutenvrije pasta en rucola. Verder vind je op mijn site ook nog een variant waarin ik asperges serveer met kabeljauwfilet en pesto.

Op de een of andere manier vind ik asperges erg lekker samen met vis. Ook in het gerecht van vandaag combineer ik het witte goud met zalm. Naast zalm gebruik ik ook nog broccoli en krieltjes. Ik breng het geheel op smaak met dille.

Ingrediënten aardappelsalade met asperges

Voor een aardappelsalade met asperges, zalm en broccoli voor 2 personen heb je nodig:

  450 gram kleine krieltjes
300 gram geschilde witte asperges
300 gram broccoliroosjes
– 2
gekookte eieren
200 gram gerookte zalmsnippers
dille

Bereidingswijze

Snijd de asperges in stukjes van zo’n 3 á 4 centimeter. Doe een laagje water in de pan en kook de asperges zo’n 5 minuten. Laat ze 10 minuten nagaren in eigen kookvocht en laat ze daarna goed uitlekken.

Snijd de broccoliroosjes kleiner en kook de eieren hard. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in zo’n 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de broccoli toe en bak mee.  

Voeg de zalmsnippers toe aan de pan en warm even mee. Doe daarna ook de asperges erbij. Breng het geheel op smaak met dille en evt. wat peper. Snijd de gekookte eieren kleiner en voeg toe aan de pan. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *