Recept: Lauwwarme aardappel-tonijnsalade met asperges

aardappelsalade tonijn

Asperges. Ik hou ervan! Ik kan erg genieten van zowel witte als groene asperges. Maar als ik moet kiezen ga ik toch voor groene asperges. Deze zijn vaak toch net iets krachtiger van smaak.

In deze lauwwarme aardappel-tonijnsalade komen de groene asperges goed tot zijn recht. Deze aardappelsalade met asperges staat bovendien in een handomdraai op tafel!

Asperges horen bij de lente. Het aspergeseizoen in Nederland loopt dan ook van eind april tot eind juni. In tegenstelling tot witte asperges zijn groene asperges het hele jaar verkrijgbaar. En dat is goed nieuws, want ik vind groene asperges net wat lekkerder dan de witte variant!

In onderstaand recept heb ik de groene asperges gecombineerd met aardappel, tonijn en doperwten. Erg lekker! Groot voordeel is dat het recept ook nog eens makkelijk én snel te maken is. Ideaal wanneer je uit je werk komt en zin hebt in een gezonde maaltijd die in een handomdraai op tafel staat!

Ingrediënten

Voor een lauwwarme aardappelsalade met asperges voor 2 personen heb je nodig:
– 300 gram aardappelschijfjes
– 200 gram groene asperges
– 1 rode ui
– 2 eieren
– blikje tonijn op olijfolie
– 150 gram doperwten (diepvries)

Bereidingswijze aardappelsalade met asperges

Kook de eieren in zo’n 10 minuten hard. Snijd de rode ui in kleinere stukjes en verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui een paar minuten. Doe de aardappelschijfjes erbij en bak in 10 minuten bruin.

Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges en breng een flinke laag water aan de kook. Doe de asperges in de pan en laat samen met de doperwten in zo’n 6 minuten gaar koken.

Pel de eieren en snijd in stukjes. Doe de tonijn bij de aardappels en ui en verwarm even mee. Giet de doperwten en asperges af en voeg toe. Doe ook de gekookte eieren erbij. Meng het geheel door elkaar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *