Recept: Bananenbrood met boekweit en dadels

bananenbrood met boekweit en dadels

Bananenbrood is een van mijn favoriete ontdekkingen van de laatste tijd. Het fijne ervan vind ik dat je het op haast elk moment van de dag kunt eten. Als tussendoortje, maar ook als ontbijt of lunch.

Dit glutenvrije bananenbrood met boekweitmeel en dadels is bij uitstek geschikt om ’s ochtends mee wakker te worden én om te nemen voor de lunchpauze.

Al eerder maakte ik een bananencake. Deze eerste versie met amandelmeel, pistachenoten en cranberry kan prima als lunch of ontbijt, maar vind ik persoonlijk toch lekkerder als tussendoortje en heeft daarom meer weg van een cake.

Ik wilde graag een variant maken die wat meer op brood lijkt en koos dit keer voor boekweitmeel in plaats van amandelmeel. De boekweit in combinatie met de zonnebloempitten maken er toch wat meer een brood van, vind ik. De dadels brengen het brood op smaak en zorgen voor een lekker zoetje.

Dit glutenvrije bananenbrood met boekweit en dadels is lekker om zo op te eten, maar nóg lekkerder met een beetje jam, een plakje kaas of agavesiroop.

Ingrediënten

Voor bananenbrood met boekweit en dadels heb je nodig:
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 150 gram boekweitmeel
– 50 gram dadels (ontpit)
– 40 gram pistachenoten
– handje zonnebloempitten
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 1 tl kardemom

glutenvrij bananenbrood

Bereidingswijze bananenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dadels in kleine stukjes en prak de bananen fijn. Doe de geprakte bananen in een kom en voeg de eieren toe. Mix een paar minuten met de mixer.

Doe de boekweit, het bakpoeder en de kruiden erbij en meng goed door elkaar. Voeg als laatste ook de noten en dadels toe en roer het geheel nog eens goed. Stort het geheel in een ingevet bakblik.

Strooi er wat zonnebloempitten over heen en schuif het bananenbrood voor zo’n 55 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *