Recept: Zomerse bietenstamppot

bietenstamppot

Stamppotten. Ik hou ervan. De winter is hét stamppottenseizoen bij uitstek en hoewel het nog zomer is, kan ik eigenlijk nu al niet wachten tot de winter begint.

Gelukkig zijn er ook heel wat stamppotten die gewoon in de zomer kunnen. Kan ik daar mooi de tijd mee door komen! Een voorbeeld daarvan is deze zomerse bietenstamppot met rucola, appel en citroen.

Mijn lievelingsstamppot is boerenkool met worst. Gevolgd door zuurkoolstamppot met spekjes. Maar ook deze bietenstamppot verdient een plekje in de top 3. Groot voordeel van deze stamppot is dat je hem het hele jaar door kunt eten: ook in de zomer dus!

Om een stamppot lekker zomers en fris te maken, is het lekker om appel en citroenrasp toe te voegen. Ingrediënten die ik bij dit recept ook heb toegevoegd. De rucola brengt de stamppot op smaak en maakt hem lekker pittig.

Ingrediënten

Voor een zomerse bietenstamppot voor 2 personen heb je nodig:
– 400 gram geraspte bietjes
– rasp van een halve citroenschil
– 1 appel
– rucola
– 125 gram spekreepjes
– 1 rode ui
– 500 gram aardappelen

Bereidingswijze bietenstamppot

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de ui fijn en laat even fruiten in de pan. Voeg de spekreepjes toe en bak in een paar minuten bruin.

Verhit olijfolie in een andere pan en warm de bietjes een paar minuten. Snijd de appel in stukjes en voeg toe. Warm even goed door. Rasp de schil van de citroen.

Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de bietjes en appel toe aan de pan. Laat de spekreepjes en ui uitlekken en doe die er ook bij. Pak een paar handjes rucola en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met de citroenrasp en zwarte peper. Roer het geheel goed door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *