Recept: Brownies met pindakaas en banaan

brownies met pindakaas en banaan

Brownies met pindakaas stonden al lang op mijn lijstje om eens te bakken. Ik ben een echte chocolate-addict – er gaat haast geen dag voorbij dat ik geen chocolade neem – én daarnaast ben ik ook gek op pindakaas.

In deze glutenvrije pindakaasbrownies komen beide smaken samen en dat maakt het voor mij de ideale verwennerij. Vandaag deel ik het recept met je!

Brownies zijn mijn favoriete guilty pleasure. Je kunt mij er ‘s nachts bijna voor wakker maken. Hoe je zelf glutenvrije brownies maakt, is dan ook een van mijn favoriete recepten. Snel daarna ging ik aan de slag met glutenvrije blondies, een lichtgekleurde variant met noten en rijstmeel.

En dan is hier nu de derde versie: brownies met pindakaas en banaan! Pindakaas met hagelslag of chocoladevlokken was jarenlang mijn favoriete beleg. Sinds kort heb ik hier een nieuwe variant op ontdekt, die minstens zo lekker is: pindakaas met banaan.

In dit recept komen alle drie deze ingrediënten samen. De pindakaas maakt de brownies lekker smeuïg, de chocoladestukjes geven een fijne ‘bite’ en de banaan houdt het geheel op een fijne manier bij elkaar.

Ingrediënten

Voor zo’n 9 brownies met pindakaas en banaan heb je nodig:
– 3 eetlepels kokosolie
– 120 gram suiker (ik gebruikte kokosbloesemsuiker)
– 120 gram gladde pindakaas (zonder stukjes)
– 2 rijpe bananen
– 1 tl vanille-extract
– 1 tl bakpoeder
– 75 gram kokosmeel
– 75 gram amandelmeel
– 100 gram pure chocolade (in stukjes)
– 1 ei

pindakaas en banaan brownies

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie en prak de banaan fijn. Breek de chocolade in kleine stukjes en maal fijner in de keukenmachine. Doe de kokosolie samen met de suiker en het ei in een kom en mix een paar minuten met de mixer.

Voeg de pindakaas en banaan toe en roer goed door elkaar. Doe vervolgens ook de vanille, het bakpoeder, de amandelmeel en kokosmeel erbij en meng goed door elkaar. Roer als laatste ook de chocoladestukjes door het beslag.

Stort het geheel in een bakvorm voor brownies, bekleed met bakpapier. Bak de pindakaasbrownies in zo’n 30 minuten goudbruin. Laat goed afkoelen en snijd daarna pas in stukken. Bewaar de brownies in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *