Recept: Cake met chocolade en sinaasappel

cake met chocolade en sinaasappel

Ik heb in mijn leven nog nooit zo vaak in de keuken gestaan als nu. Voorheen vond ik er niets aan om nieuwe recepten uit te proberen, aangezien ik van de meeste toch buikpijn kreeg. Maar nu ik weet dat ik de volgende dag ook nog kan genieten van mijn creatie wanneer ik gluten en melk laat staan, mag ik mij graag uitleven in de keuken.

Vooral cakes, taarten en koekjes zijn favoriet. Iets waar niet alleen ik, maar ook mijn familie en vrienden van profiteren. Of tenminste, meestal dan, soms mislukt er ook wel eens wat. Deze cake met chocolade en sinaasappel lukte wel goed en daarom deel ik het recept graag met jullie.

Om tot deze cake te komen, heb ik mij laten inspireren door een recept van Lianne van Focus on Foodies. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door sinaasappel en chocoladestukjes toe te voegen, ingrediënten die mij doen denken aan vroeger. Wanneer er een verjaardag was, zette mijn moeder steevast een zelfgemaakte cake met sinaasappel en chocoladestukjes op tafel.

En lekker dat die was! Met die cake erbij was het pas echt feest. Nu heel veel jaren later ga ik aan de slag met mijn eigen variant zonder gluten en melk.

Voor één cake heb je nodig:
– 200 gram glutenvrij bakmeel (ik gebruik vaak de bakmix van AH)
– 100 gram kokosolie
– 2 eieren
– 125 ml agavesiroop
– 1 reep pure chocolade (100 gram)
– 1 sinaasappel
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 80 ml sojamelk
– 1 theelepel vanille-extract

Werkwijze

Verwarm de oven op 150 graden. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Breek de chocoladereep in stukjes en maal fijn in de keukenmachine. Smelt de kokosolie. Doe de kokosolie in een kom en voeg ook de agavesiroop en de eieren toe. Mix het geheel goed door elkaar. Pak een andere kom erbij en doe daarin het meel, de sinaasappelrasp en de chocoladestukjes. Meng het goed door elkaar en voeg het daarna toe aan het eimengsel.

Giet de melk erbij en voeg tot slot ook het vanille-extract en bakpoeder toe. Mix het geheel nog even goed door elkaar. Stort het mengsel in een bakblik met bakpapier en zet de cake 70 minuten in de oven. Haal de cake niet meteen uit het blik, maar laat het eerst even afkoelen en steviger worden.

Wat is jouw favoriete cake? Laat je reactie hieronder achter.

2 Reacties op “Recept: Cake met chocolade en sinaasappel

  1. Inderdaad die cake met chocolade en sinaasappel is erg lekker. Dit recept van jou Rianne ga ik zeker ook een keertje proberen! Groetjes, Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *