Coeliakiemaand van start

coeliakiemaand

De Coeliakiemaand is weer begonnen! Tijdens de maand mei staat coeliakie centraal en vragen glutenvrije bloggers aandacht voor coeliakie, glutensensitiviteit en het glutenvrije leven.

Gedurende de hele maand lees je meer over coeliakie en  glutensensitiviteit, vind je tips voor lekkere recepten en staan er diverse leuke glutenvrije activiteiten op de agenda!

De Coeliakiemaand is opgericht door Elize Vis van Stories of a Coeliac. Veel glutenvrije bloggers sloten zich bij elkaar aan, waaronder ook Doemijglutenvrij.nl! Samen zetten we coeliakie, glutensensitiviteit én het glutenvrije leven de komende maand in de spotlight. We vertellen over een intolerantie of overgevoeligheid voor gluten en delen informatieve folders uit.

folders coeliakiemaand

Meer bekendheid

“Naar schatting heeft 1 procent van de Nederlandse bevolking coeliakie, maar nog lang niet iedereen heeft een diagnose”, aldus Elize Vis. “Waarschijnlijk lopen er nog veel mensen met onbegrepen klachten rond én dat is erg jammer. De kwaliteit van leven van mensen met coeliakie kan aanzienlijk verbeterd worden door een glutenvrij dieet te volgen. Het is onze missie hier meer bekendheid voor te krijgen.”

Tijdens de Coeliakiemaand worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het glutenvrije leven. Zo is er op 6 mei een glutenvrije zaterdag in Baarn en wordt er op 20 mei een glutenvrije lunch georganiseerd op Hoeve Ravenstein. Verder is er op 20 en 21 mei een glutenvrije markt in Leiden en worden er glutenvrije pannenkoeken gebakken bij de Free From Shop in Apeldoorn.

Daarnaast laten de glutenvrije bloggers tijdens de Coeliakiemaand zien dat er ook met een glutenvrij dieet genoeg te genieten valt. We geven dan ook niet alleen veel informatie over een intolerantie of overgevoeligheid voor gluten, maar plaatsen ook heerlijke recepten en geven tips voor lekkere glutenvrije producten.

Glutensensitiviteit

Tijdens de Coeliakiemaand richt ik mij vooral op glutensensitiviteit, ook wel non-celiac gluten sensitivity (NCGS) genoemd. Ik heb zelf glutensensitiviteit en wil in mei meer mensen wijzen op deze aandoening. Ik vertel meer over de symptomen, leg uit hoe de diagnose glutensensitiviteit gesteld wordt en bespreek de verschillen tussen glutensensitiviteit en coeliakie.

Ook jullie kunnen meedoen aan de Coeliakiemaand! Vertel vrienden, familie en collega’s over coeliakie en glutensensitiviteit en laat met lekkere recepten zien dat je ook met een glutenintolerantie kunt genieten van heel veel lekkers.

Kijk voor meer informatie over de Coeliakiemaand op www.coeliakiemaand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *