Recept: Dadelballetjes met kokos en cacao

dadelballetjes

Dadelballetjes zijn niet alleen erg lekker; ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken! Het enige wat je nodig hebt zijn dadels, wat kokos, cacao en gehakte noten naar keuze.

Je zet ze bovendien zo op tafel, want in de oven hoeven de dadelballetjes niet. Vandaag vind je op mijn blog een lekker recept.

Dadels heb ik het laatste jaar helemaal ontdekt. Vroeger at ik ze eigenlijk nooit, maar inmiddels ben ik groot fan. Vooral dadels van de markt of toko zijn superlekker en erg zoet van smaak. Extra suiker of een andere zoetstof toevoegen is vaak niet eens nodig. Bijkomend voordeel: dadels bevatten geen gluten!

Op mijn verjaardag ging ik naar Markthal Rotterdam en daar nam ik een flinke hoeveelheid dadels mee. Ik gebruikte ze om deze heerlijke dadelballetjes met kokos en cacao te maken. Serveer ze bij de koffie of thee. Tip: Zet de dadelballetjes ook op tafel tijdens een glutenvrije high tea! Je vindt het recept hieronder.

Ingrediënten

Voor zo’n 10 á 12 dadelballetjes heb je nodig:

  200 gram dadels
2 eetlepels kokosolie
100 gram gehakte noten naar keuze (ik gebruikte een mix van pistachenoten, hazelnoten en walnoten)
Evt. 2 eetlepels agavesiroop
1 eetlepel rauwe cacao
20 gram kokosrasp

dadelballetjes met kokos

Bereidingswijze dadelballetjes

Snijd de dadels door de helft en verwijder de pit. Doe de dadels samen met de kokosolie, noten en eventueel agavesiroop in de keukenmachine en maal het geheel fijn tot een bal ontstaat.

Verdeel de bal in twee helften en leg één helft apart in een bakje. Rol kleine balletjes van de andere helft. Rol de balletjes daarna door de geraspte kokos.

Voeg 1 eetlepel cacao toe aan de fijngemalen dadels in het bakje. Meng goed door elkaar en rol kleine balletjes.

Rol de helft van deze balletjes ook nog door de kokosrasp. Op deze manier heb je drie verschillende dadelballetjes. Laat de dadelballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *