De lekkerste snoepjes voor een glutenvrij Pasen

glutenvrij paassnoep

Pasen is hét uitgelezen moment om eens even flink te zondigen. Niet alleen tijdens de paasbrunch, maar liefst de hele dag door. Denk aan chocoladehazen, paasschuimpjes, speciale paasmeringues en natuurlijk heel veel chocolade-eitjes.

Wanneer je geen gluten en melk mag, kan het lastig zijn om geschikte lekkernijen voor een glutenvrij Pasen te vinden. Een rondje door de supermarkt leerde mij dat er toch wel een aantal zoetigheden zijn, waar mensen met een voedselintolerantie zich flink aan te buiten kunnen gaan tijdens Pasen. In deze blog laat ik zien welke.

Vroeger als klein meisje kreeg ik met Pasen vaak een chocoladepaashaas. Mijn geluk kon niet op wanneer ik zo’n enorme haas van chocolade in mijn handen kreeg. Stilletjes ging ik in een hoekje zitten, brak de haas in stukken en smullen maar!

Sinds ik ontdekt heb dat ik glutensensitief ben en een koemelkallergie heb, zit zo’n chocoladehaas er helaas niet meer in. Maar gelukkig zijn er wel heel veel alternatieven die (bijna) net zo lekker zijn. En net als een chocoladehaas zijn deze gewoon in de meeste supermarkten te koop.

Glutenvrije paaseieren

Bij een glutenvrij Pasen horen natuurlijk eieren. Gekookte, gebakken, beschilderde én chocolade-eitjes. De supermarkten liggen er vol mee. Witte chocolade-eitjes, eitjes van melkchocolade, eieren met vullingen als praliné, vanille, cappuccino, munt: je kunt het zo gek niet verzinnen. Wanneer je net als ik geen gluten en melk mag, blijft er meestal maar één soort paaseieren over: eitjes van pure chocolade. Bijkomend voordeel: dat maakt de keus meteen een stuk makkelijker!

glutenvrije paassnoepjes

Belangrijk is wel om erop te letten dat de eitjes inderdaad melkvrij zijn. Niet alle pure chocolade is standaard melkvrij. Gelukkig is dat bij veel pure chocolade wel het geval en nagenoeg alle supermarkten hebben dan ook melkvrije pure chocola-eitjes in huis. Ik ga vaak voor de biologische pure chocolade-eitjes van AH, omdat ik die net iets lekkerder vind dan de gewone pure eitjes. Dit vooral vanwege het feit dat de biologische eitjes een stuk groter zijn dan de gewone. Des te meer om van te genieten dus!

glutenvrije paaseitjes

Ook Lidl heeft lekkere pure paaseitjes in de schappen liggen. Deze vind ik eigenlijk nóg lekkerder, want ze hebben een praliné vulling en het komt niet vaak voor dat deze vulling zowel glutenvrij als melkvrij is. Verslavend lekker zelfs vind ik deze paaseitjes! Voor je het weet, heb je er een paar in je mond zitten. Wanneer je heel gevoelig bent, is het misschien wel even oppassen, want op de verpakking staat er wel sporen van gluten en melk in kunnen zitten. Bij mij gaat dat eigenlijk altijd goed, maar mocht jij wel last krijgen van sporen, dan zijn ze misschien toch niet zo geschikt.

Glutenvrije schuimpjes

Naast pure chocolade-eitjes is er in de supermarkt nog meer te vinden. Paasschuimpjes bijvoorbeeld. Ook deze zijn bijna overal gluten- en melkvrij; in ieder geval bij AH en Jumbo.

paas meringues

In de schappen bij Albert Heijn vond ik ook speciale paasmeringues. Met de kleuren groen en geel passen ze goed bij het begin van de lente. Natuurlijk kun je deze meringues ook zelf maken. Om een meringue te maken, heb je enkel suiker, eiwitten en wat kleurstof nodig. Maar voor wie daar niet zo’n zin in heeft – begrijpelijk, aangezien er toch nog wel een bepaalde handigheid voor nodig is om meringues te maken – is het goed om te weten dat ze dus ook gewoon bij de supermarkt te verkrijgen zijn.

Naast deze voorbeelden, zijn er in de meeste supermarkten nog wel meer gluten- en melkvrije paaslekkernijen te vinden. Zo heeft Jumbo nog paaskransjes en speciale lentespekjes.

Belangrijk is wel om altijd het etiket goed te lezen. Niet alle producten die ik hier noem, zijn bij álle supermarkten gluten- en melkvrij. De samenstelling van het product kan per supermarkt verschillen. Daarbij geldt ook dat de samenstelling van het product zelf zomaar kan veranderen. Zijn de paasschuimpjes dit jaar glutenvrij; volgend jaar kunnen er zomaar weer wel gluten in zitten. Altijd blijven checken dus!

Welke snoepjes zijn jouw favoriet voor een glutenvrij pasen?

4 Reacties op “De lekkerste snoepjes voor een glutenvrij Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *