#Decemberglutenvrij: Een heerlijk glutenvrij kerstontbijt

Kerst staat voor gezelligheid. Eindelijk eens écht tijd voor elkaar. Toch draait het bij kerst ook vooral om eten. Veel én vooral lekker eten. Tijdens het kerstdiner, maar ook tijdens het kerstontbijt, want dat is minstens zo belangrijk!

Vandaag is het mijn beurt voor #decemberglutenvrij en geef ik je allerlei tips voor een heerlijk glutenvrij kerstontbijt.

Tijdens #decemberglutenvrij schrijven glutenvrije bloggers elke dag een blog met als thema glutenvrij in december. Gisteren schreef Marike van Oh My Pie over heerlijke feesttaarten en vandaag is de eer aan mij!

Doemijglutenvrij

Misschien ken je mijn blog nog niet, maar ik ben dus Rianne en ik ben gezegend met een overgevoeligheid voor gluten en melk. Op Doemijglutenvrij vind je allerlei tips voor een lekker leven zonder gluten en melk. Daar horen niet alleen recepten bij, maar ook allerlei tips en meer informatie over glutensensitiviteit. Alles om maar te laten zien dat je ook met een voedselintolerantie een heerlijk leven kunt leiden!

Ook tijdens de kerstdagen valt er met een voedselallergie genoeg te genieten. Al de hele maand kwamen er tijdens #decemberglutenvrij allerlei lekkere recepten voorbij, van feestelijke hoofdgerechten tot de lekkerste toetjes. Een goede bodem is daarbij belangrijk en daarom richt ik mij op het kerstontbijt. De belangrijkste maaltijd van de dag als je het mij vraagt!

kerststol

Kerststol

Tijdens het kerstontbijt kan een kerststol natuurlijk niet ontbreken. Hoewel er in sommige supermarkten steeds vaker ook glutenvrije feestbroden te vinden zijn, gaat er voor mij niets boven een zelfgemaakte stol. Deze gluten- en melkvrije kerststol is erg lekker en makkelijk te maken! Met zelfgemaakt amandelspijs uiteraard!

havermoutbroodjes

Havermoutbroodjes

Met havermout maak je de lekkerste broodjes! Het enige wat je nodig hebt is 100 gram glutenvrije havermout, een scheut amandelmelk, 2 eieren en 1 theelepel kaneel. Lekker is om wat fruit toe te voegen, bijvoorbeeld een handje bosbessen. Maal de havermout fijn in de keukenmachine en schep alles in een kom. Roer goed door met een garde en schep het beslag in 2 rondjes op een bakplaat. Bak op 175 graden in 25 minuten af in de oven.

banaanpannenkoekjes

Banaanpannenkoekjes

Banaanpannenkoekjes zijn altijd lekker, dus ook tijdens de kerst! Ze zijn bovendien makkelijk te maken. Lekker met vers fruit en agavesiroop. Voor wat extra kerstgevoel kun je de pannenkoekjes in een ster snijden of knippen. Of voor gevorderden: een kerstboom! Doe eens gek!

Kwarkbrood

Glutenvrij brood kan nog al eens wat aan de droge kant zijn. De oplossing: sojayoghurt toevoegen! Dit maakt het brood een stuk lekkerder en je kun het bovendien ook nog wat langer bewaren. Dit is een lekker recept om zelf kwarkbrood te maken. Om nog wat meer in de kerststemming te komen, voeg je wat extra cranberry’s toe.

glutenvrije ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins

Met een muffin ontbijten heeft toch iets feestelijks vind ik. En dat is precies wat je wilt bereiken tijdens het kerstontbijt! Deze ontbijtmuffins zijn met appel en maken de muffins lekker fris, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit toevoegen.

Hopelijk heb ik je van wat inspiratie voorzien voor het samenstellen van jouw kerstontbijt. Ik wens je in ieder geval alvast hele fijne feestdagen en geef nu het stokje door aan TheCoffeetype, die morgen met een heerlijke kerstsnack komt! 

decemberglutenvrij

1 Reactie op “#Decemberglutenvrij: Een heerlijk glutenvrij kerstontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *