Eetdagboek juni

Yes, de zomer is officieel begonnen! Hoewel het zomerweer nog een beetje tegen valt, heb ik in juni wel alvast kunnen genieten van wat zomerse gerechten. Zo was er een barbecue, heb ik gesmuld van frisse salades, zomers fruit én ijs.

In mijn vorige eetdagboek schreef ik dat ik er nogal aan moest wennen om altijd maar foto’s van mijn eten te maken. Vaak viel ik al aan, voordat ik mijn camera had kunnen pakken. Ik nam mij voor om dat deze maand anders te gaan doen én dat is gelukt.

glutenvrije pizza

Eind mei gingen we op vakantie naar Aruba. Begin juni kwamen we weer terug en hadden we nog een paar dagen vrij. Tijd om bij te komen en weer op te laden, maar ook lekker veel tijd om met nieuwe recepten aan de slag te gaan. Ik stortte mij onder meer op het maken van glutenvrij pizzadeeg en maakte een lekkere pizza salami.

eetdagboek

De eerste barbecue van dit jaar! Begin juni was het lekker zomers en haalden we de barbecue weer tevoorschijn. We kochten wat vlees bij de supermarkt, ik maakte een lekkere salade, een stokbroodje erbij en genieten maar!

20160612_135851

Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendin een handig kookboekje met allerlei glutenvrije recepten. In het boekje stond ook een worteltaart met amandelen. Ik ging met het recept aan de slag en gaf er mijn eigen draai aan.

eetdagboek

Sinds ik glutenvrij eet, ben ik een salade als lunch steeds meer gaan waarderen. Lekker én healthy! Op de foto zie je een zomerse variant met frambozen, cherrytomaten en avocado.

eetdagboek juni

Ik ben gek op pannenkoeken! Geregeld staat er dan ook een grote stapel pannenkoeken op tafel. Meestal maak ik ze met boekweitmeel, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer glutenvrije pannenkoekenmixen verkrijgbaar.

Zo bracht ook Koopmans onlangs een glutenvrije mix uit. Deze maand probeerde ik de mix uit en kwam erachter dat de pannenkoek ook de volgende dag als lunch – met wat hummus en rucola – nog lekker is!

eetdagboek juni

Een van mijn probeersels deze maand was om zelf een vlaai te maken. Een aardige uitdaging, want ik had er nog nooit een gemaakt. De vulling en de bakkersroom waren goed gelukt; alleen over het deeg ben ik nog niet helemaal tevreden. Binnenkort nog een keer proberen dus!

eetdagboek juni

Op Moederdag had ik mijn moeder een high tea beloofd. Op internet zocht ik naar een plekje waar je ook met intoleranties terecht kunt. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Theeschenkerij Somethingelse in Amersfoort. Het werd een gezellige én smakelijke middag! Ook voor mij hadden ze genoeg lekkers. Ik kreeg verschillende sandwiches en gebakjes.

eetdagboek juni

Ik probeer eigenlijk altijd een klein voorraadje aan avondmaaltijden in de vriezer te hebben. Geregeld kook ik dan ook expres wat te veel, zodat ik er nog wat van kan invriezen en er nog een keer van kan eten. Handig wanneer ik alleen eet of we geen tijd hebben om te koken.

Even opwarmen in de pan en zo’n ‘restje’ smaakt weer heerlijk! Je kunt een pastamaaltijd wat ‘verser’ maken door wat cherrytomaatjes en rucola toe te voegen, zoals ik bij deze pasta ook heb gedaan.

eetdagboek juni

Wat mij betreft gaat er niets boven een wit broodje met chocoladepasta. Zo lekker! En wat was dat lang geleden! Dat nam ik vroeger als kind vaak toen ik nog wel gluten en melk nam; niet wetende dat ik daar juist buikpijn van kreeg…

Deze maand kreeg ik van More than soup een lekker pakketje opgestuurd, waar ook deze hazelnootpasta bij zat. Erg lekker én gluten- en melkvrij!

eetdagboek juni

Ik heb twee favoriete ontbijtjes. Het eerste is havermout met amandelmelk en mijn tweede favoriet zie je hierboven op de foto: sojayoghurt met ontbijtgranen. Ik doe er altijd lekker veel fruit bij. Dat kan van alles zijn: abrikozen, appel, bramen, aardbeien, bosbessen: net waar ik zin in heb!

eetdagboek juni

Deze maand gingen we een weekendje uitwaaien op Texel. Het is de tweede keer dat ik er was en ik vind het een heel fijn eiland. Je hebt er echt zo’n vakantiegevoel. Ik had begrepen dat er op Texel een snackbar was die allergeenvrije krokketten in huis had, dus het eerste wat we deden toen we op Texel waren was langs die snackbar rijden! En lekker dat die kroket was!

eetdagboek juni

Natuurlijk gingen we op Texel ook uiteten. Dit was bij Vincent Citylounge, waar ze goed rekening houden met allergieën en ik heerlijk gegeten heb.

eetdagboek juni

Hoogtepunt van de maand was mijn allereerste persevent! Swedish Glace lanceerde ijs zonder zuivel op basis van soja. Tijdens het event mocht ik het ijs alvast proeven en ik was blij verrast door de romigheid.

Dat was alweer mijn eetdagboek van juni! Binnenkort zal ik nog een blog plaatsen over mijn weekendje op Texel. Volgende maand verschijnt er ook weer een nieuw eetdagboek. Kun je niet wachten, volg mij dan op Facebook of Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *