Mijn favoriete glutenvrije brownies

Glutenvrije brownies. Ik ben er gek op. Niet voor niets vind je op mijn blog dan ook verschillende brownie recepten.

Van brownies met pindakaas en banaan tot Oreo brownies en van witte brownies – oftewel blondies – tot aan brownies gemaakt met Lidl browniemix. Wat is jouw favoriet?

Ik ben een echte chocolateaddict. Niet zo gek dus dat het water mij in de mond loopt van brownies. Ik hou van het smeuïge van de brownie, met hier en daar een knapperig stukje pure chocolade. Je kunt me er echt s’ nachts voor wakker maken.

Ik weet dan ook wel zeker dat het recept om brownies te maken hét recept is dat ik het vaakst uit de kast trek. Wanneer er een verjaardag is, of iets anders te vieren valt of gewoon wanneer ik er zin in heb.

Op mijn site vind je verschillende brownie recepten. In deze blog benoem ik ze allemaal én vertel ik je meteen welk recept ik het lekkerst vind. En dat is nog best lastig…

glutenvrije brownies lidl

Brownies met Lidl browniemix

Een paar keer per jaar organiseert Lidl een glutenvrije week en liggen er glutenvrije producten in de schappen, waaronder ook een glutenvrije browniemix. Als brownieliefhebber kon ik deze natuurlijk niet laten liggen. Ik was blij verrast: je maakt heerlijke brownies met deze Lidl browniemix. Supermakkelijk ook, want je hoeft alleen maar melk, boter en eieren toe te voegen.

Vanwege mijn koemelkallergie verving ik boter door kokosolie en gebruikte ik amandelmelk. De eieren waren op en in plaats daarvan gebruikte ik een geprakte banaan. Verder voegde ik nog wat pistachenoten toe. Het resultaat was een heerlijke, smeuïge brownie!

glutenvrije brownies

Glutenvrije brownies

Mijn all time favorite brownie is deze variant met hazelnoten en walnoten. Ik gebruik in dit recept rijstebloem, maar je kunt ook heel goed amandelmeel pakken. Dat smaakt net zo lekker en is vaak net wat makkelijker verkrijgbaar. Tip: serveer deze glutenvrije brownies als nagerecht met een bolletje ijs. Een lekkere, frisse combi!

oreo brownies

Oreo brownies

Deze glutenvrije Oreo brownies zijn wat mij betreft de ideale verwennerij. Oreo’s en brownies: bestaat er een lekkerder combinatie? Als het aan mij ligt niet en dit zijn dan ook mijn favoriete brownies.  

Om de Oreo brownies te maken, gebruik ik de glutenvrije én melkvrije ‘Oreo-koekjes’ van Albert Heijn, die ik verkruimelde en door het beslag deed. Love it!

brownies met pindakaas en banaan

Glutenvrije brownies met pindakaas en banaan

Mijn favoriete broodbeleg is een laagje pindakaas, met hier en daar wat plakjes banaan versierd met wat pure chocoladevlokken. Zo kwam ik op het idee voor deze brownie: brownies met pindakaas, banaan en chocolade. Wat een goed idee was dat, nóg lekkerder dan mijn favoriete broodbeleg.

De pindakaas maakt de brownies lekker smeuïg, de chocoladestukjes geven een fijne ‘bite’ en de banaan houdt het geheel op een fijne manier bij elkaar. Een aanrader wat mij betreft.

blondies

Glutenvrije blondies

Blondies zijn de tegenhanger van de brownies. Blondies – de naam doet het vast al vermoeden – zijn een stuk lichter dan brownies. Ze worden meestal gemaakt van witte chocolade. Witte chocolade is helaas niet aan mij besteed en ik gebruik dan ook gewoon pure chocolade. Om toch voor een lichte kleur te zorgen, voegde ik lichte suiker toe en deed ik de chocolade alleen in kleine stukjes door het beslag. Je vindt het recept van deze glutenvrije blondies op mijn site.

Ben jij ook zo gek op brownies? Wat is jouw favoriete recept? Laat je reactie hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *