Mijn favoriete glutenvrije vakantie

glutenvrije vakantie

Glutenvrij op vakantie gaan kan soms wat lastig zijn. Het vergt wat voorbereiding en niet op alle vakantiebestemmingen houden ze even goed rekening met het glutenvrije dieet.

Toch is een glutenvrije vakantie heel goed mogelijk. Daarom geef ik je vandaag een handig overzichtje van mijn favoriete glutenvrije vakanties.

Wanneer je een glutenvrij dieet volgt, is het uitzoeken van de zomervakantie soms wel even een dingetje. Want in welke landen nemen ze je voedselintolerantie of overgevoeligheid serieus en kun je dus met een gerust hart terecht?

Om het je wat makkelijker te maken, deel ik daarom vandaag mijn favoriete glutenvrije vakantiebestemmingen. Allemaal  vakanties waar ik met mijn glutenvrije én melkvrije dieet erg van genoten heb.

Dat doe ik overigens niet alleen. Vandaag delen nog meer glutenvrije bloggers delen hun vakantietips. Het is namelijk weer de vijftiende van de maand en dat betekent dat het weer tijd is voor ‘Wijbloggenglutenvrij’ en dat glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp bloggen. Met de zomervakantie in het vooruitzicht staat dus vandaag de glutenvrije vakantie centraal.

Hieronder vind je mijn tips voor een onbezorgde glutenvrije vakantie!

glutenvrij in ijsland

Glutenvrij in IJsland

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar in IJsland kun je prima terecht met een glutenvrij dieet. Ondanks dat IJsland een eiland is en nogal afgelegen ligt, zijn er in de supermarkt genoeg glutenvrije producten te vinden.

Ook in de meeste restaurants zijn ze op de hoogte van een glutenvrij dieet. Wel is het slim om een briefje mee te nemen, waarop je in het Engels en het IJslands – tip: gebruik hiervoor Google Translate – uitlegt wat je wel én vooral niet mag eten.

glutenvrij op aruba

Glutenvrij op Aruba

Aruba is een heerlijk land om op vakantie te gaan! Ook wanneer je glutenvrij – en in mijn geval ook melkvrij – eet. Ze spreken bijna overal goed Engels en weten goed wat een glutenvrij dieet inhoudt. In de supermarkten zijn ook veel glutenvrije producten te vinden, van havermout tot bagels en van glutenvrij brood tot muffins.

glutenvrij in oostenrijk

Glutenvrij in Oostenrijk

Afgelopen zomer ging ik op vakantie naar Oostenrijk. Een prachtig land, waar ze goed rekening houden met een glutenintolerantie. Vooral in de grotere steden, zoals Salzburg en Villach, zijn ze goed op de hoogte. Ik genoot er zelfs van een heerlijke glutenvrije schnitzel!

In de kleinere dorpen willen ze ook graag met je meedenken, maar weten ze niet altijd precies wat een glutenvrij dieet inhoudt. Ook daarom is het aan te raden om een briefje mee te nemen met daarop in het Duits wat je wel én niet mag eten. Dan kan het bijna niet fout gaan.

glutenvrij op texel

Glutenvrij op Texel

Met een vakantie in eigen land is niets mis. Ook in Nederland hebben we genoeg mooie plekjes, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Mijn favoriete vakantiebestemming in Nederland is Texel.

Je kunt er lekker bijkomen én genieten van de lekkerste gerechten, bijvoorbeeld bij Vincent’s Eilandkeuken. Groot voordeel van een vakantie in eigen land is natuurlijk dat je eenvoudig kunt uitleggen wat je met een glutenvrij dieet niet kunt eten. Dat is ook weleens fijn!

Wijbloggenglutenvrij

Bloggers die deze maand nog meer meedoen met ‘Wijbloggeglutenvrij’ zijn:

glutenvrijemama.nl
deglutenvrijeman.nl
ikbenglutenvrij.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
homeofcomfort.nl
koosglutenloos.nl
sophieglutenvrij.nl
maakhetglutenvrij.nl
schrijfselsvanmij.wordpress.com
glutenvrijenwij.wordpress.com
glutenvrijhoorterbij.nl
glutenvrijkind.wordpress.com

Wat is jouw favoriete glutenvrije vakantiebestemming? Laat je reactie hieronder achter.

 

1 Reactie op “Mijn favoriete glutenvrije vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *