Glutenvrij bakken met banaan: 5 fijne recepten

Glutenvrij bakken met banaan is wat ik heel graag doe. Zelfs zó graag dat het een van mijn favoriete ingrediënten is. Ik verwerk banaan dan ook in bijna al mijn baksels: van glutenvrije cakes tot brownies en van muffins tot wafels zonder gluten.  

Omdat ik zo gek ben op glutenvrij bakken zonder banaan geef ik vandaag een overzichtje van mijn favoriete recepten met banaan.

Het fijne van banaan is dat het van zichzelf al lekker zoet is, waardoor je minder of zelfs helemaal geen suiker hoeft toe te voegen. Daarnaast maakt banaan je baksels lekker smeuïg en is het ook een fijne vervanger van ei, voor het geval je daar niet zo’n fan van bent of gewoon geen eieren in huis hebt.

Daarnaast vind ik banaan ook gewoon heel erg lekker. En dat is natuurlijk al reden genoeg om glutenvrij te bakken met banaan! Hieronder geef ik je een overzichtje van mijn favoriete glutenvrije recepten met banaan.

glutenvrije wafels havermout

Glutenvrije wafels met havermout

Ik ben gek op glutenvrije wafels met havermout. Ik eet ze het liefst als ontbijt, maar je kunt ze ook prima eten als lunch of tussendoortje. De banaan maakt de wafels lekker zoet, waardoor het niet nodig is om stroop of suiker toe te voegen. Een lekkere én gezonde start van de dag.

glutenvrije ontbijtmuffins

Glutenvrije ontbijtmuffins met banaan

Ook deze glutenvrije ontbijtmuffins met banaan zorgen voor een healthy start. Door de combinatie van havermout en ei zorg je bovendien voor een stevig ontbijt, waarmee je vol energie aan de dag kunt beginnen. Ook deze glutenvrije ontbijtmuffins eet je niet alleen als ontbijt, maar zijn ook lekker als tussendoortje.

bananencake

Glutenvrije bananencake met pistachenoten

Ik ben gek op bananenbrood of bananencake. Deze glutenvrije bananencake met pistachenoten is favoriet. Naast banaan heb ik kardemom, kaneel en agavesiroop toegevoegd om de cake op smaak te brengen. Verder heb ik ook nog cranberry’s en pistachenoten door het beslag gedaan. Het resultaat is een heerlijke én gezonde bananencake.

zelfgemaakt bananenijs

Bananenijs

Zelfgemaakt bananenijs is een van de simpelste recepten op mijn site. Het enige wat je nodig hebt is banaan, een scheutje kokosmelk én een keukenmachine. Samen met een klein beetje geduld zet je hiermee de lekkerste bananenijs op tafel. Nog gezond ook, want suiker toevoegen is niet nodig!

brownies met pindakaas en banaan

Glutenvrije brownies met pindakaas en banaan

Ik ben verzot op de combinatie van pindakaas én banaan. Mijn favoriete combi laat ik in deze glutenvrije brownies met pindakaas en banaan terugkomen. Daarnaast kan ook chocolade in deze brownies natuurlijk niet ontbreken. De pindakaas maakt de brownies lekker smeuïg, de chocoladestukjes geven een fijne ‘bite’ en de banaan houdt het geheel op een fijne manier bij elkaar.

Wat is jouw favoriete glutenvrije recept met banaan? Laat je reactie hieronder achter!

 

 

 

2 Reacties op “Glutenvrij bakken met banaan: 5 fijne recepten

  1. Dank je wel! Ik ga za állemaal maken, het wordt weer tijd om te bakken. Ik heb geen wafelijzer, maar ga eens op zoek. Eerst een kilootje bananen halen, invriezen en ijs maken, hmmmm.

    1. Leuk dat je alle recepten gaat uitproberen! Veel succes! Mocht je trouwens toch geen zin hebben om een wafelijzer te kopen; je kunt het beslag van de wafels ook gebruiken als pannenkoekenbeslag. Net zo lekker! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *