Het lekkerste glutenvrije brood

eetdagboek december

Glutenvrij brood is vaak wel een dingetje. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om lekker glutenvrij brood te vinden. Geregeld is het te droog, te hard of zit er gewoon geen lekkere smaak aan.

In dit artikel geef ik je daarom tips voor lekker glutenvrij brood. Ik vertel je hoe je zelf aan de slag kunt, maar ook welk brood uit de supermarkt je met een gerust hart mee naar huis kunt nemen.

Elke vijftiende van de maand blogt een groep glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer is het thema glutenvrij brood en staat de vraag: ‘Glutenvrij brood: bakken of kopen?’ centraal. Om daar maar meteen op in te haken, kan ik je alvast vertellen dat ik meestal mijn glutenvrije brood koop.

Niet alleen omdat het kopen van glutenvrij brood een stuk makkelijker is dan zelf aan de slag te gaan, maar ook omdat ik vind dat er genoeg lekkere glutenvrije broden te verkrijgen zijn in de supermarkt en natuurwinkel. Dit kan wel even een zoektocht zijn, want lang niet al het glutenvrije brood is even lekker. Inmiddels heb ik redelijk wat broden geprobeerd en heb ik een aardig lijstje van favoriete merken.

Glutenvrij stokbrood

Mijn absolute favoriet zijn de glutenvrije (stok)broden van Schnitzer. Ik vind ze behoorlijk lijken op ‘normale’ stokbroden: ze zijn redelijk knapperig en de smaak is goed. Je moet deze broden nog wel even in de oven afbakken. Het lekkerst zijn ze wanneer ze net uit de oven komen. Lekker met een gekookt eitje. Mijn favoriete ontbijtje op de zondagochtend!

Schär

Schär heeft misschien wel het grootste aanbod van glutenvrij brood. En ook hier zitten heel lekkere broden bij. De mini-baguette bijvoorbeeld, een paar minuutjes afbakken in de oven en je hebt een lekker stokbroodje. Sinds kort is bij mij in de supermarkt ook een nieuw brood van Schär te vinden: Schär Meesterbakker Vital. En dat is echt een hele fijne aanvulling! Het brood is heerlijk van smaak en droogt niet snel uit. Aanrader dus!

Mijn favoriete beleg is trouwens pindakaas met banaan. Een combinatie die ik je niet wilde onthouden. Ik zag op Instagram geregeld een broodje pindakaas met banaan geregeld voorbij komen en het leek mij eerst maar een wat vreemde combi. Tot ik het een keer probeerde. Superlekker! Bijna net zo lekker is een broodje met hummus, kipfilet en avocado.

glutenvrij brood

Genius

Ook favoriet: Genius. Albert Heijn verkoopt dit merk en heeft verschillende broden, bolletjes en muffins in de schappen liggen. Stuk voor stuk erg lekker! Vooral de muffins! Die heb ik inmiddels al zo vaak gegeten dat ik ze nu even niet meer kan zijn. Maar ook de meerzaden bollen en het driezadenbrood vallen bij mij erg in de smaak.

focaccia

Glutenvrij brood bakken

Hoewel er dus in de supermarkt genoeg lekker glutenvrij brood te krijgen is, ga ik zo nu en dan ook zelf aan de slag. Ik vind het leuk om mijn eigen brood te bakken, maar dan wel net weer even anders dan de standaard bammetjes die je in de supermarkt kunt kopen. Wanneer ik mijn eigen brood bak, kies ik dan ook vaak voor wat bijzonders, zoals deze focaccia met olijven en cherrytomaatjes. Een heerlijk brood, vooral bij de borrel of een soepje. Ook bananenbrood en kwarkbrood bak ik graag!

Deze blog over glutenvrij brood maakt onderdeel uit van ‘Wijbloggenvrij’. Glutenvrije bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:

Ikbenglutenvrij.nl
Storiesofacoeliac.nl
Hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
Glutenvrijemama.nl
Koosglutenloos.nl
Deglutenvrijeman.nl
Boeddhamumglutenfree.blogspot.nl

Wat is jouw favoriete brood? En bak je je brood zelf of ga je liever voor kant-en-klaar brood uit de supermarkt? Laat je reactie hieronder achter!

8 Reacties op “Het lekkerste glutenvrije brood

 1. Ons favoriete brood is het brood van Allergento! Vers gebakken en hele goed houdbaar in de vriezer. Van een totaal andere kwaliteit dan bv Genius of Schar. Van betere kwaliteit. Weinig troep toegevoegd om het houdbaar te houden. Gewoon vers. Dit brood komt qua structuur en smaak erg dichtbij ‘normaal’ brood. De prijs kwaliteit verhouding is ook nog eens top. 5,99 voor een heel brood van zo’n 20 sneetjes ipv 3,75 voor slechts een halfje.

 2. pindakaas met appel is ook erg lekker.

  ik gebruik vaak yam licht meerzaden. genius meerzadem of schar meesterbacker.
  en afbak broodjes van schar.

 3. Ik ben gek op het brood van Yam. Er zijn 3 soorten en zijn te koop bij de Jumbo, bruin, donkerbruin en desem. Ook hebben zij bolletjes. Elke dag vers.
  Met oud en nieuw hadden zij zelfs kerststolen oliebollen, superlekker

 4. Leuk item! Vindt de afbak ook heerlijk, maarja zal ook wel eraan liggen dat het dan wat warmer is waardoor het zachter word. Ik ben super fan van YAM Glutenvrij. Mijn verslavende combinatie is hummus met kiwi of pindakaas met beetje sambal en dan in de oven 2 minuten oooooo

 5. Net nieuw in deze hele glutenvrije wereld ben ik benieuwd of deze producten ook tarwe vrij zijn. Deze kan ik namelijk ook niet verdragen.
  Net als jij mag ik ook geen melkproducten.
  Toen ik het net te horen kreeg dacht ik nog:wat blijft er dan over?
  Maar dat is redelijk veel gelukkig.
  Het is even wennen en zoeken maar ik kom er wel uit.
  Ik ben blij dat ik deze website gevonden heb zeg!
  Nog niet alles gelezen maar dat gaat komen ?

  1. Hi Door,
   Welkom en fijn dat je blij bent met mijn website! In het begin is het inderdaad allemaal wennen. Ik raad je aan om vooral goed de ingrediëntenlijsten van producten te checken. Daar staat precies vermeld wat erin zit en wat je dus wel én niet mag. Ik heb ook een blog geschreven over hoe je het etiketten het beste kunt lezen. Groetjes, Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *