Een onvergetelijk glutenvrij dagje uit

glutenvrij dagje uit

Yes, een dagje uit! Een dagje weg in het vooruitzicht is natuurlijk altijd leuk, maar kan misschien wat lastig zijn wanneer je glutenvrij eet.

Toch hoeft dit helemaal niet zo spannend te zijn. Mits je je een beetje goed voorbereid. In deze blog geef ik je een paar tips voor een glutenvrij dagje uit!

Stiekem ben ik best een huismus. Ik kan dan ook erg genieten van een lekker etentje thuis met vrienden of een avondje op de bank met een leuke serie. Maar toch is ook wel érg leuk om er zo nu dan op uit te gaan en te genieten van een etentje buiten de deur, een concert, een dagje shoppen of pretpark, een bioscoopje te pakken of een middagje ontspannen in de sauna.

Als je een voedselintolerantie hebt en glutenvrij eet, kun je net zo goed genieten van een dagje weg! Alleen is het wel aan te raden om je een beetje voor te bereiden op zo’n glutenvrij dagje uit en te zorgen dat je vooral niet omkomt van de honger. Vandaar dat we deze maand tijdens ‘Wijbloggenglutenvrij’ aandacht besteden aan een glutenvrij dagje uit en je van allerlei handige tips voorzien.

Een goede voorbereiding

Wanneer ik een dagje uit in het vooruitzicht heb, check ik altijd eerst even of er op de locatie zelf – of vlak in de buurt – ook wat voor mij te halen valt. Zo ging ik laatst naar een concert in Ahoy en leerde Google mij dat daar in de buurt een McDonald’s zit die ook glutenvrije hamburgers heeft. Dan kon ik mooi voor het concert daar even wat eten en hoefde ik niet perse zelf wat mee te nemen.

Vaak ook bel ik zelf even om te informeren of ze rekening kunnen houden met een glutenvrij en – in mijn geval – ook melkvrij dieet. Vaak is dit geen probleem. Wanneer ik een dagje sauna of pretpark op de planning heb staan, bel ik vaak eerst even om te vragen of ze ook voor mij een lunch kunnen verzorgen.

Hetzelfde geldt wanneer ik met vrienden of familie ergens ga eten. Vaak ben ik degene die het restaurant uitzoekt en ook even belt om te informeren of je er inderdaad terecht kunt met een voedselintolerantie. En ook wanneer ik ergens ga shoppen, check ik op internet even welke lunchtentjes er zitten, die glutenvrij en melkvrij serveren. Geregeld maak ik meteen maar een reservering. Dan is dat maar geregeld!

Houd de regie

Wanneer ik met vrienden of familie een dagje weg ga, heb ik het liefst zelf de volledige regie. Graag kies ik dan ook het restaurant uit. Dan weet ik in ieder geval dat het goed geregeld is.

Lukt dat niet – bijvoorbeeld bij de jaarlijkse familiedag, waarbij elk familielid een keer de organisator is en de plannen strikt geheim zijn – dan vraag ik het telefoonnummer van het desbetreffende restaurant of café om zelf even af te stemmen wat er voor mij geregeld kan worden. Is dat om wat voor reden dan ook niet mogelijk, dan zorg ik dat ik richting mijn familie en vrienden in ieder geval heel duidelijk ben ik welke producten ik wel en vooral niet mag eten.

Zelf wat meenemen

Als laatste zorg ik ook altijd dat ik zelf wat te eten bij mij heb. Het kan namelijk maar zo dat er iets is mis gegaan en ze je per ongeluk zijn vergeten of je iets voorschotelen wat je toch niet vertrouwt. Een complete maaltijd meenemen doe ik meestal niet, maar een rijstwafel of reep is toch snel in je tas gestopt.

Vaak neem ik voor de zekerheid een reep van Zonnatura of Eat Natural mee. Deze repen vullen goed en wanneer je ze niet nodig hebt, laat je ze gewoon in je tas zitten. Het is niet dat ze uitdrogen of klef worden, wat bij bijvoorbeeld brood of zelfgemaakte cake wel het geval is. Ook fruit, zoals een appel of een banaan, is ideaal om mee te nemen.

Deze blog is onderdeel van ‘Wijbloggenglutenvrij’. Elke vijftiende van de maand blogt een groep glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Bloggers die deze maand meedoen zijn:
ikbenglutenvrij.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
smaakvolglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl
deglutenvrijeman.nl
glutenvrijemama.nl
mijnserendipity.wordpress.com
koosglutenloos.nl
glutenvrijkind.wordpress.com

Hoe bereid jij je voor op een glutenvrij dagje uit? Wat neem jij te eten mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *