Eetdagboek april

De maand mei is alweer begonnen! Een bijzondere maand, want mei = Coeliakiemaand! Tijdens deze maand bloggen glutenvrije bloggers over coeliakie, glutensensitiviteit én het glutenvrije leven.

In deze blog blik ik nog even terug op april en vertel ik je wat ik allemaal voor lekkers heb gegeten!

ingestorte kwarktaart

De maand ging niet zo heel goed van start met een ingestorte kwarktaart… Gelukkig was de smaak wel goed. ūüėȬ†Ik denk dat het een combinatie was van niet lang genoeg laten koelen en de verkeerde slagroom.

Sowieso is het wel een dingetje om een goede melkvrije slagroom te vinden, die je kunt opkloppen. Als je een goede tip hebt, hoor ik dat graag!

ontbijttaartje aardbeien

Ik ben fan van de ontbijttaartjes van Oh My Pie. Afgelopen maand maakte ik er weer eens één. Dit keer een zomerse variant met aardbeien. Lekker!

vissalade

In april genoot ik van aardig wat lunches buiten de deur. Dit was een heerlijke vissalade bij PK Bar & Kitchen (voorheen King Arthur) in Utrecht. Echt een aanrader wat mij betreft. De salade was heerlijk en het is een leuke tent!

borrelplank

Ik hou ervan om ’s avonds of aan het eind van de dag een borrelplank met lekkere hapjes op tafel te zetten. Nootjes en olijven zijn favoriet, maar ook deze glutenvrije toastjes van de Lidl zijn √©rg lekker. Net als een dadelbroodje met walnoten.

glutenvrij paasbrood

Bij Pasen hoort natuurlijk een lekker paasbrood! En die maakte ik afgelopen maand zelf. Op mijn site vind je het recept om dit glutenvrije en melkvrije feestbrood zelf te maken. Het fijne aan dit brood is dat je het goed kunt invriezen en het niet snel uitdroogt. Je kunt er gerust een paar dagen van eten √©n dat deed ik dan ook! ūüėČ

glutenvrij paasontbijt

Naast een zelfgemaakt paasbrood maakte ik voor Pasen ook nog een lekkere eiersalade. Verder genoot ik van meergranenbolletjes van Schär, verse aardbeien én Рmijn lievelingskostje Рpannenkoeken. Ohja, en gekookte eieren natuurlijk!

kip met rijst

Op Eerste Paasdag aten we kip, heel toepasselijk. Klaargemaakt op de Green Egg en geserveerd met sperziebonen en notenrijst.

aardappelsalade tonijn

Bij de lente horen asperges! Witte asperges zijn dan ook alleen tijdens de lente verkrijgbaar. Groene asperges zijn daarentegen wel het hele jaar door verkrijgbaar. Afgelopen maand ging ik voor de groene variant en maakte ik een lekkere avondmaaltijd met aardappeltjes, tonijn, ui en gekookte eieren. Het recept vind je binnenkort op mijn site!

glutenvrije pannenkoek

Naast Pasen hadden we deze maand nog iets te vieren: mijn verjaardag! Op 15 april blies ik 27 kaarsjes uit. Het was een heel leuke dag, die geheel in het teken stond van eten! Beter kan wat mij betreft niet ;). ’s Ochtends werd ik door vriendlief verrast met een heerlijk pannenkoekenontbijt, mijn favoriete traktatie!

zalmsalade

rianne beukelman

Na het ontbijt nam hij mij mee naar Rotterdam, waar we samen naar de Markthal gingen. Leuk om een keer geweest te zijn, maar het aanbod van glutenvrije en melkvrije producten op de markt viel mij wel wat tegen.

Daarna gingen we lunchen aan de Maas, bij het onlangs geopende restaurant Loetje. Ik ging voor een zalmsalade, m√©t een glaasje wijn, want we hadden uiteraard wat te vieren! ’s Avonds sloten we mijn verjaardag af bij mijn favoriet eetcaf√© hier in het dorp.

glutenvrij diner

Een echte ‘mannenmaaltijd’: schouderkarbonade van de Green Egg met ‘toefjes’, zoals wij ze altijd noemen, haha. In werkelijkheid zijn het pommes duchesse of hertoginnenaardappelen. Je schijnt ze ook goed zelf te kunnen maken, maar wij gingen voor lekker makkelijk¬†en haalden ze gewoon¬†bij de supermarkt.

Zoals jullie zien was april een heerlijke maand! Nu op naar mei, Coeliakiemaand! Aan het eind van de maand ben ik ongetwijfeld terug met een nieuw eetdagboek. Kun je niet zo lang wachten, volg mij dan op Facebook, Twitter en Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *