Eetdagboek augustus

In dit glutenvrij eetdagboek vertel ik je van welk glutenvrij lekkers ik in augustus allemaal heb genoten. In augustus genoot ik overigens niet alleen van glutenvrije producten, maar ook van de Italiaanse zon!

In dit eetdagboek dan ook veel glutenvrije pasta en volop glutenvrije producten uit de Italiaanse supermarkt.

glutenvrij eetdagboek

Op vakantie gaan is leuk, maar er gaat toch niets boven je ‘eigen’ favoriete ontbijtje. Voor mij is dat sojayoghurt met ontbijtgranen – dat kan van alles zijn: op de foto vanille ‘hoops’ van Rosies – met blauwe bessen.

satésaus maken

Hoewel ik nooit gek ben geweest op Chinees, hou ik wel erg van nasi. Ik laat het vlees – meestal kipfilet – een uurtje marineren en gebruik lekker veel groente. Mijn satésaus maak ik altijd zelf.

Niet alleen omdat de meeste satésauzen gluten en/of melk bevatten, maar ook omdat ik zelfgemaakte pindasaus lekkerder  vind. Op mijn blog vind je een recept, waarin je leest hoe je zelf satésaus kunt maken.

glutenvrije week lidl

Begin augustus had Lidl een glutenvrije week en sloeg ik flink in. Op de foto kun je zien wat ik allemaal mee naar huis heb genomen. De bakmixen moet ik nog uitproberen, maar over de chocoladekoekjes – ook melkvrij! – en de vissticks ben ik al erg tevreden. 😊

jambalaya

Afgelopen maand schoof ik samen met blogger Elize van Stories of a Coeliac aan bij Stan & co in Utrecht. Het was een gezellige én smakelijke avond. Glutenvrij en melkvrij eten is er geen enkel probleem en ik genoot er van een heerlijke jambalaya.

glutenvrije flammkuchen

Voor wie eens wat anders wil dan een pizza, is er de flammkuchen. In plaats van tomatensaus gebruik je créme fraîche en de flammkuchen is vaak belegd met spek en ui. Ik maakte onlangs zelf een flammkuchen en was best tevreden met het resultaat. Vanwege mijn melkvrije dieet verving ik de créme fraîche door een combinatie van sojayoghurt, mayonaise en wat kruiden en ik belegde de flammkuchen met oesterzwammen.

tony's chocolonely

Ik ben fan van Tony. Als je mijn blog al een tijdje volgt, is dat waarschijnlijk overbodige informatie en wist je dat al lang. Geregeld komt er dan ook een lekkere reep van Tony’s Chocolonely voorbij op mijn blog, Facebook of Instagram.

In augustus was er een collega jarig en zij trakteerde op het werk. Speciaal voor mij nam ze een hele reep Tony mee. Wat mij betreft de beste traktatie ooit! En zo lief dat ze ook aan mij dacht.

glutenvrij broodje

Mijn lievelingslunch: witte boterhammen met pindakaas en pure chocoladevlokken. Af en toe heb ik daar zo’n zin in!

glutenvrij in italië

In Italië hebben ze geen chocoladevlokken en pindakaas, maar wel een heleboel andere lekkere dingen. Daar kwam ik tijdens mijn vakantie in Italië achter. Wat vooral opviel: de enorme hoeveelheid glutenvrije producten in de supermarkt!  

glutenvrije boodschappen Italië

Er was een schap vol glutenvrij brood, crackers, koekjes en ander lekkers. En van heel veel verschillende merken. Glutenvrije pasta was er ook in overvloed en dat lag gewoon naast de pasta met gluten. Zo ‘gewoon’ is het blijkbaar om in Italië glutenvrije pasta te eten…

glutenvrije pasta italië

In Italië at ik ook de lekkerste glutenvrije pasta ooit. Een verse kant-en-klare pasta, gevuld met ham. Ik wou dat ik een koelkast had meegenomen, dan had ik flink ingeslagen en heel wat van die verse pasta mee naar huis genomen! Ik heb een apart reisverslag geschreven over mijn vakantie in Italië, daar vind je nog veel meer lekkere tips.

glutenvrij gebakje

Eind deze maand bracht ik een bezoekje aan Gluutlooz & zo in Brielle. Een echte aanrader! In de winkel vind je ontzettend veel glutenvrije producten en een groot aantal daarvan is ook melkvrij. Daarnaast hebben ze er ook een lunchroom waar je kan genieten van een glutenvrij broodje of – in mijn geval – een lekker gebakje.

Ik koos voor het speculaasgebakje met peer en kwam alvast helemaal in de herfststemming. Met een tas vol glutenvrij brood, pasta, crackers en ander lekkers ging ik weer naar huis.

Dit was alweer mijn glutenvrij eetdagboek. Volgende maand verschijnt er ongetwijfeld weer een nieuwe editie. Volg mij ondertussen ook op Facebook, Twitter en Instagram!

4 Reacties op “Eetdagboek augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *