Eetdagboek juli

In dit glutenvrij eetdagboek neem ik je mee terug in de tijd en laat ik zien wat ik afgelopen maand allemaal heb gegeten.

Juli was niet zo zomers, dus ik at helaas niet zo vaak op het balkon of terras. Doordat het zonnetje buiten toch niet echt scheen, was ik wél geregeld in de keuken te vinden. Zo bakte ik onder meer wafels en glutenvrije bagels.

glutenvrije bagel

Glutenvrije bagels dus. Daar ging ik afgelopen maand onder andere mee aan de slag. De bagels zien er op de foto lekker uit, maar dat waren ze helaas niet… Ik vond ze niet zo lekker van smaak, wat klef en melig. Daarnaast lagen ze ook behoorlijk zwaar op de maag.

Niet echt een geslaagd project dus. Als iemand een goede tip heeft, hoor ik het graag! Sowieso vind ik het best lastig om zelf lekker glutenvrij brood te bakken. Ik vind de smaak meestal niet zo lekker en het is vaak droog. Dan ga ik toch liever  voor een bananenbrood of focaccia.

tony chocolonely glutenvrij

Ik ontdekte onlangs een nieuwe Tony’s Chocolonely die glutenvrij én melkvrij is en die ik dus gewoon veilig kan eten! Deze pure variant met kersen en meringue is heerlijk en een echte aanrader wat mij betreft.

Sowieso vind ik de pure repen van Tony’s Chocolonely altijd erg lekker. Toevallig liep ik gisteren weer tegen een nieuwe variant aan: een pure reep met sinaasappel. Die ga ik vanavond proberen en in het volgende eetdagboek lees je er meer over!

glutenvrije tussendoortjes

Glutenvrije tussendoortjes zijn soms wat lastig te vinden. Toch is er in de supermarkt genoeg verkrijgbaar. Vorige maand schreef ik een blog over mijn favoriete glutenvrije tussendoortjes en vertelde ik welke dingen ik graag meeneem naar mijn werk.

Met stip bovenaan staan de glutenvrije crackers van Albert Heijn, gevolgd door een handje noten en cherrytomaten. Gezond, lekker én voedzaam!

glutenvrije babyshower

Begin deze maand had ik een babyshower van een vriendin. Een andere vriendin was zo lief om speciaal voor mij glutenvrije en melkvrije cakejes te maken. Ze waren superlekker en ik ben van plan om het recept binnenkort uit te werken.

rosies

Als glutenvrije blogger word je zo nu en dan verrast met heel leuke post. Foodpost welteverstaan. Geregeld sturen fabrikanten en leveranciers glutenvrije producten naar je op. Afgelopen maand ontving ik een lekker pakket van Rosies.

De doos zat vol met verschillende glutenvrije en melkvrije ontbijtgranen. Nieuw is de variant in de oranje doos met kaneel en vanille ‘hoops’, speciaal voor kinderen. De glutenvrije hoops zijn lekker luchtig en knapperig.

glutenvrije wafels

Op zondagochtend vind ik het altijd leuk én lekker om iets meer werk van het ontbijt te maken. Meestal is dat een lekker glutenvrij broodje met een gekookt eitje en soms bak ik pannenkoeken.

Afgelopen maand gooide ik het over een andere boeg en ging ik voor boekweitwafels met kokosmelk. Erg lekker! Ik zal het recept binnenkort op mijn site plaatsen.

glutenvrije avondmaaltijd

Ondanks dat het niet echt mooi weer was, stond de Big Green Egg afgelopen maand toch geregeld aan. Zo verraste vriendlief mij onder meer met een lekker visje.

glutenvrij kwalitaria

Er gaat niets boven een bord patat. Bij snackbar Kwalitaria kan ik met een gerust hart terecht. Bij de meeste vestigingen hebben ze glutenvrije en melkvrije snacks, zoals een glutenvrije kroket, frikandel en Mexicano. Ook de patat is vrij van gluten en melk!

glutenvrije lunch

Ik vind het leuk om te variëren. Dat doe ik niet alleen met het avondeten, maar zeker ook met mijn lunch. Elke dag neem ik wel wat anders. Soms ga ik voor een salade, en soms kies ik voor glutenvrij brood. Afgelopen maand bakte ik een eitje met wat kastanjechampignons. Een beetje peper erbij en smullen maar!

zelfgemaakte knoflooksaus

Mijn knoflooksaus maak ik altijd zelf. Niet alleen omdat het lastig is om in de supermarkt een glutenvrije én melkvrije knoflooksaus te vinden, maar ook omdat ik het gewoon lekkerder vind. En moeilijk is het ook niet. Op mijn site vind je een recept, waarin ik uitleg hoe je zelf een lekkere knoflooksaus kunt maken.

glutenvrije kipnuggets lidl

Deze kipnuggets van Lidl lagen al een tijdje bij ons in de vriezer. Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van kipnuggets en ik wist ook niet zo goed wanneer ik ze zou eten. Als avondeten, lunch of tussendoortje?

Op een zondagmiddag besloot ik ze toch maar eens uit te proberen én dat was geen slecht idee. Ze zijn lekker van smaak en kunnen gewoon in de oven. Ik serveerde ze met wat tomaten en komkommer.

Ik hoorde dat er weer een glutenvrije week bij Lidl aan komt en mochten de kipnuggets dan weer in de winkel liggen, dan neem ik ze zeker mee!

Dit was mijn glutenvrij eetdagboek van juli. Volgende maand verschijnt er weer een nieuwe editie. Kun je niet zo lang wachten, volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *