Glutenvrij eetdagboek juni

Een nieuw eetdagboek, dus dat betekent dat er alweer een maand voorbij is. In dit glutenvrij eetdagboek blik ik terug op wat ik in juni allemaal heb gegeten.

Van gezonde salades tot een lekkere kabeljauw met glutenvrij korstje en van glutenvrije brownies tot dadelballetjes met kokos.

Tot mijn spijt kwam ik erachter dat ik in juni helemaal niet zoveel foto’s gemaakt heb van alle dingen die ik heb gegeten. Shame on me! Vaak heb ik al aangevallen, voordat ik een foto heb kunnen maken… Ik zal hier de komende maand wat meer mijn best voor doen.

erwten

Een simpele, maar lekkere avondmaaltijd. Een hamburger, doperwten, rucolasalade en aardappeltjes uit de oven. Ik ben echt fan van aardappeltjes uit de oven. Zoveel lekkerder dan gekookte aardappels én je hoeft ze ook niet te schillen. Ideaal!

glutenvrije brownie

Begin juni was mijn moeder jarig en speciaal voor mij maakte ze glutenvrije brownies. Erg lief én lekker! Je vindt het recept van deze glutenvrije brownies op mijn blog.

glutenvrij eetdagboek juni

Het is weer kersentijd! Ik heb er naar uit gekeken, want ik ben echt gek op kersen. Vooral de Hollandse kersen, rechtstreek uit de boomgaard, zijn favoriet.

glutenvrij korstje

Ik hou erg van vis. Vooral kabeljauw vind ik erg lekker. Van zichzelf is kabeljauw al lekker, maar je brengt hem nog meer op smaak met een knapperig, glutenvrij korstje. Op mijn site vind je een recept hoe je zelf heel eenvoudig een glutenvrij korstje maakt.

glutenvrije maaltijdsalade

Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je het gewoon even makkelijk houden. Kant- en klare maaltijdsalades zijn dan een uitkomst. Wat lastig misschien wanneer je een glutenvrij en melkvrij dieet volgt, maar bij de Albert Heijn zijn verschillende glutenvrije en melkvrije maaltijdsalades verkrijgbaar.

Mijn laatste ontdekking is deze variant met aardappeltjes, sperziebonen, sla en tonijn. Met een heerlijke dressing, die ook melkvrij is!

glutenvrije pizza

glutenvrije pizza

Er gaat niets boven een lekkere pizza. In de supermarkt zijn tegenwoordig aardig wat glutenvrije en melkvrije pizza’s te vinden, maar ik vind een zelfgemaakte pizza toch het fijnst. Leuk om te maken én je kiest zelf waar je de pizza mee wil beleggen.

In juni maakten we weer eens een zelfgemaakte glutenvrije pizza en gebruikten hiervoor het glutenvrije zelfrijzende bakmeel van Albert Heijn. Wij bakten de pizza op de Big Green Egg, maar de pizza in de oven bakken, werkt net zo goed. Op mijn blog vind je een lekker recept om zelf glutenvrije pizza te bakken.

glutenvrij diner

Op zondag kookt vriendlief meestal. En wat krijg je dan voorgeschoteld? Een echte mannenmaaltijd met vlees van de Big Green Egg, patat en salade – die laatste is dan weer door mij gemaakt…

glutenvrij ontbijt

Een lekker zomers ontbijtje! Mijn favoriet op dit moment is sojayoghurt met ontbijtgranen van Eat Natural en zomers fruit, zoals blauwe bessen of frambozen. Een goede start van de dag!

dadelballetjes

Ik had nog aardig wat dadels in de kast liggen en deze maand maakte ik daar dadelballetjes van. Naast dadels gebruikte ik kokos, cacao en gehakte noten. Het recept vind je binnenkort op mijn blog!

Dit was alweer mijn eetdagboek van de maand juni. Volgende maand is er weer een nieuwe editie. Kun je niet zo lang wachten? Volg mij dan op Facebook, Instagram of Twitter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *