Glutenvrij eetdagboek mei

De maand juni is alweer even begonnen. Dat betekent dat het tijd is voor een nieuw glutenvrij eetdagboek, waarin ik terugblik op wat ik allemaal heb gegeten in mei.

Mei was een bijzondere maand. Het was Coeliakiemaand, waarin glutenvrije bloggers aandacht vroegen voor meer bekendheid voor coeliakie en het glutenvrije dieet. Daarnaast was het een maand met heerlijk weer, wat resulteerde in heel wat etentjes op het terras en balkon.

Ook ik deed de afgelopen maand mee aan de Coeliakiemaand en plaatste op mijn site allerlei informatieve blogs over het glutenvrije leven en diverse lekkere glutenvrije recepten. Ook was ik te vinden op de Glutenvrije Zaterdag in Baarn, waar bloggers aandacht vroegen voor coeliakie en glutensensitiviteit.

glutenvrij broodje kroket

De Glutenvrij Zaterdag wordt elke eerste zaterdag van de maand op Hoeve Ravenstein in Baarn georganiseerd en ik kan je echt aanraden om er eens heen te gaan. Het is wat je noemt een ‘glutenvrij walhalla’ en ik genoot er dan ook van heel veel glutenvrije producten, waaronder dit heerlijke broodje kroket. Ik ging naar huis met een tas vol glutenvrij lekkers, van glutenvrij brood tot zachte bolletjes en van boterkoek tot pasta.

consenza

Dit glutenvrije broodje van Consenza kocht ik onder meer op de Glutenvrije Zaterdag. Het is een vrij nieuw brood en nog niet overal verkrijgbaar. Volgens de verkopers is het brood binnenkort te verkrijgen via internet. Dan ga ik het zeker bestellen, want het is superlekker!

glutenvrij de watertuin

Mei ging goed van start met een etentje buiten de deur. De eerste week van de maand schoof ik aan bij ‘De Watertuin’ in Schiedam. Echt een aanrader, want wat heb ik daar goed gegeten!

Het is een all-inclusive concept met live cooking en een buffet waar je zelf kan pakken wat je lekker vindt. Meestal ben ik wat huiverig voor dit soort formules, want kruisbesmetting ligt vaak op de loer bij buffetten. Bij De Watertuin was ik blij verrast. Ik kreeg een duidelijke allergenenkaart en buiten de kaart om konden ze van alles voor mij maken, zoals deze heerlijke zoete aardappelen.

glutenvrij albert heijn

Begin deze maand waren de glutenvrije producten bij Albert Heijn in de aanbieding. Inslaan dus! Vooral de crackers zijn heerlijk, net als de ‘Oreo-koekjes’. En ik ben ook fan van de glutenvrije pasta van AH! Niet duur, maar wel lekker.

glutenvrij restaurant culemborg

Op Bevrijdingsdag ging ik met een vriendin eten bij restaurant Una Volta in Culemborg. Ook dit restaurant is wat mij betreft een aanrader. De antipasti is heerlijk én ze hebben zelfs glutenvrije pasta!

glutenvrije sushi

Ik verwende mijzelf deze maand ook met zelfgemaakte sushi. Op mijn site vind je een recept hoe je zelf lekkere sushi maakt. Gluten- en melkvrij uiteraard en helemaal niet moeilijk om te maken!

glutenvrij diner

Ik genoot afgelopen maand ook van een lekkere Mexicaanse gehaktschotel met tortillachips. De gehakt en groente kwamen uit de vriezer en ik hoefde alleen maar wat rijst te koken. Lekker makkelijk!

glutenvrije croissants

Sinds ik geen gluten en melkeiwitten meer mag, zijn croissantjes een van de dingen die ik het meeste mis. Gelukkig heb ik na een lange zoektocht glutenvrij én melkvrije croissantjes gevonden. Ze zijn van het merk Proceli en online verkrijgbaar.

glutenvrij happy bakers

Als blogger word je zo en nu dan verrast met foodpost. Deze maand ontving ik een enorme doos vol glutenvrij brood van Happy Bakers. Ik was er heel erg blij mee, want glutenvrij brood komt altijd van pas. Het fijne aan dit brood is dat je het zelf afbakt, waardoor het lekker lang vers blijft. Daarnaast is het ook erg lekker, vooral het zadenbrood!

green egg glutenvrij

Aan het eind van de maand werd het ineens zomer. De Green Egg maakte overuren en we genoten van veel lekkere avondjes op het balkon.

green egg vis

aardappelsalade met asperges en zalm

Ook van asperges genoten we regelmatig de afgelopen tijd. Het recept van deze asperges met zalm, broccoli, krieltjes en gekookte eieren vind je inmiddels op mijn site.

glutenvrije cake met blauwe bessen

Ik dook in mei ook de keuken in voor een lekkere glutenvrije blauwe bessen cake. Ik start bijna mijn elke ochtend met sojayoghurt en blauwe bessen, maar nog nooit maakte ik er een cake mee. Deze maand kwam daar dan eindelijk verandering in! Voor deze cake gebruikte ik de glutenvrije cakemix van Albert Heijn. Het recept vind je inmiddels op mijn site.

glutenvrij de colonie

Eind deze maand schoven we aan bij restaurant De Colonie in Houten. Het was er heerlijk op het terras in het zonnetje. Ook de lady steak smaakte erg goed; net als de glutenvrije frietjes!

Dit was mijn eetdagboek van mei. Volgende maand ben ik ongetwijfeld weer terug met een nieuwe editie. Kun je niet zo lang wachten, volg mij dan ook op Facebook, Twitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *