Doen of niet: Glutenvrij eten thuisbezorgen?

glutenvrij thuisbezorgd

Thuisbezorgd is wat mij betreft een van de allerbeste uitvindingen. Lekker lui vanuit je stoel eten bestellen, wat even later bij je thuisbezorgd wordt. Hoe luxe wil je het hebben?

Maar sinds ik glutenvrij en melkvrij eet, is thuisbezorgen niet meer zo vanzelfsprekend.  In deze blog geef ik tips voor glutenvrij eten thuisbezorgen.

Op het moment dat ik deze blog schrijf, zitten wij middenin een verhuizing en verbouwing. Vandaar ook dat ik wat minder actief ben op mijn blog. Ik heb een heleboel andere dingen aan mijn hoofd!

Wanneer je het druk hebt, is het ideaal om thuis eten te laten bezorgen. Deze periode maken we dan ook regelmatig gebruik van Thuisbezorgd. En dat ondanks mijn glutenvrije en melkvrije dieet! In het begin vond ik het wel eng om thuis glutenvrij eten te laten bezorgen. Je weet namelijk nooit helemaal zeker wat er in je eten zit en wat er allemaal in de keuken gebeurt…

Glutensensitiviteit

Toch durf ik dit sinds kort aan.  Ik heb het al een aantal keer geprobeerd en het gaat eigenlijk altijd goed. Wat ook scheelt is dat ik geen coeliakie heb, maar glutensensitiviteit, waardoor ik wat minder gevoelig ben voor gluten en niet zo heftig reageer wanneer ik toch een kruimel binnenkrijg. Als je wél heel gevoelig bent, is Thuisbezorgd misschien niet zo’n goed idee…

Ik heb twee vaste adresjes waarvan ik glutenvrij eten laat thuisbezorgen. Dat is de Kwalitaria en de Thai bij ons in het dorp. Ik heb begrepen dat ook Domino’s glutenvrij pizza’s thuisbezorgd, maar helaas niet in mijn woonplaats. Sushi thuisbezorgen heb ik in een ver verleden eens geprobeerd, maar toen ik moest uitleggen wat lactose is, heb ik maar opgehangen…

Kwalitaria glutenvrij

De patat van de Kwalitaria is altijd glutenvrij en kan ik dus veilig eten. De friet bevat geen gluten en wordt in een apart frituurpan gebakken waar geen snacks – met gluten – ingaan. Heel fijn, want ik ben gek op patat!

Nog fijner is dat ze bij de Kwalitaria ook glutenvrije snacks hebben, die in een aparte friteuse worden gebakken. Je kunt kiezen uit een glutenvrije frikandel, glutenvrije Mexicano en glutenvrije kroket. Mijn favoriet is de kroket. Lekker, hoor!

Glutenvrije Thai

Een paar maanden geleden viel er een folder van een nieuw restaurant dat Thaise maaltijden thuisbezorgd bij ons op de mat. Ik opende de folder en was blij verrast: bij elk gerecht stond duidelijk aangegeven welke allergenen er in zaten. Ik werd nóg blijer toen ik zag dat er heel veel gerechten glutenvrij en melkvrij waren!

Inmiddels heb ik al een aantal keer besteld bij deze Thai en dat gaat altijd goed. Ik bel wel altijd van tevoren om even aan te geven dat de gerechten echt glutenvrij en melkvrij moeten zijn. En daar wordt altijd goed rekening mee gehouden. Op de bon en de verpakking staat het dan ook duidelijk vermeld.

Wat mij betreft kan glutenvrij Thuisbezorgd dus prima. Al moet je wel alert zijn én is het misschien niet zo’n goed idee wanneer je heel gevoelig bent voor gluten.

Hoe denk jij over glutenvrij eten thuisbezorgen? Laat je reactie hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *