Glutenvrij genieten bij McDonald’s

glutenvrij genieten bij mcdonald's

Tijdens mijn studententijd was ik regelmatig in de McDonald’s te vinden. Het was de ideale maaltijd tussen twee colleges door. Toen ik hoorde dat ik geen gluten en melk meer mocht, keerde ik McDonald’s noodgedwongen de rug toe.

Inmiddels kom ik er weer zo nu en dan, aangezien de frietjes gluten- én melkvrij zijn en ze bij sommige vestigingen zelfs glutenvrije hamburger hebben!

Ruim 50 McDonald’s restaurants serveren sinds vorig jaar juni glutenvrije burgers. De hamburger, cheeseburger én quarter pounder kunnen met een glutenvrije broodje worden besteld. Het broodje is gemaakt van rijst, maïs en tapioca.

Minder dan 5 ppm gluten

De burgers bestaan uit 100 procent puur rundvlees, die zonder vet of olie worden gegrild. Na het grillen wordt de hamburger enkel met wat peper en zout op smaak gebracht. De glutenvrije hamburger zijn volgens Mc Donald’s uitvoerig getest en bevatten minder dan 5 ppm gluten.

Wanneer je net als ik ook geen melk mag, is de keuze wat beperkter en kun je alleen de hamburger bestellen. In de cheesburger en quarter pounder zit namelijk wel melk. Maargoed, beter iets dan niets! Ik ben al heel blij dat ze in ieder geval één burger hebben die ik veilig kan eten.

Ook de frietjes bij McDonald’s zijn gluten- en melkvrij. Dat geldt voor zowel de franse frietjes als de boerenfriet. De friet wordt gefrituurd in een plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. De bekende fritesaus van McDonald’s bevat ook geen gluten, maar helaas wel melk en is daarom niet geschikt voor mensen met een koemelkintolerantie. Gelukkig is er ook ketchup: een prima alternatief.

Glutenvrije McDonald’s restaurants

Op de website van McDonald’s staat een overzicht van welke ketens glutenvrij serveren. Zo ontdek je snel of een McDonald’s bij jou in de buurt al glutenvrije burgers heeft. Ik heb pech, want bij mij in de buurt is nog geen glutenvrije Mac te vinden. Laatst had ik toch zo’n zin in een glutenvrije burger dat we er gewoon een hadden opgezocht en in de auto zijn gestapt. We moesten er helemaal voor naar Spijkenisse, maar het was het waard. Eindelijk weer een ouderwetse hamburger met friet!

glutenvrij genieten bij mcdonald's

Van tevoren had ik mij er enorm op verheugd en ontzettend veel zin in zo’n vette hap. Toch valt het dan altijd wat tegen als het daadwerkelijk voor je neus staat. En een half uur later heb je al weer honger… Maargoed, dat hoort er nou eenmaal bij met fastfood. Dus bij de glutenvrije burger is dat niet anders.

De burger zelf smaakte prima, maar het glutenvrije broodje vond ik wel wat droog. Toch is het ontzettend fijn dat je ook met een voedselallergie bij McDonald’s terechtkunt. Het is en blijft een uitkomst wanneer je trek hebt in een snelle, vette hap.

Hebben jullie de glutenvrije burgers al eens geprobeerd? Wat vinden jullie ervan?

3 Reacties op “Glutenvrij genieten bij McDonald’s

  1. Ik eet ‘regelmatig’ glutenvrije burgers bij de Mc Donalds. Als we een dagje weg zijn of onderweg zijn wordt het eigenlijk altijd even een glutenvrije vestiging zoeken. Het is lekker en het gaat eigenlijk bijna altijd goed, niet iets wat ik van veel andere restaurants kan zeggen. De hamburger vult misschien niet zo goed maar van een glutenvrij quaterpounder menu zit je toch echt wel vol haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *