Glutenvrij hamsteren bij Lidl

glutenvrij hamsteren bij lidl

Glutenvrij eten is duur. Wanneer er dan dus een keer glutenvrije producten in de aanbieding zijn, ga ik helemaal los.

Laatst had de Lidl een leuke actie en verkochten ze veel glutenvrije producten. Ik sloeg flink in en vulde mijn voorraadkast met brood, bakmixen, muesli, crackers en glutenvrij bier. In deze blog vertel ik je wat ik van de producten vind.

Elke vijftiende van maand blogt een groep glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer staat de voorraadkast centraal en wordt er geblogd over het hamsteren van glutenvrije producten.

De Lidl is bij uitstek een supermarkt waar flink gehamsterd wordt. Regelmatig zijn er leuke, eenmalige acties waarbij aardig ingeslagen wordt. Zo is er af en toe een Amerikaanse week, waarbij allerlei Amerikaanse producten te koop zijn, een week waarin de motorrijder centraal staat en er allerlei benodigdheden voor de motor te verkrijgen zijn én onlangs was er een glutenvrije week.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nauwelijks bij de Lidl hier kom, juist omdat ze niet of nauwelijks glutenvrij verkopen. Tijdens deze speciale week maakte ik uiteraard een uitzondering. Toen de actie begon, waren wij nog met vakantie, maar mijn ouders waren zo lief om voor mij alvast wat inkopen te doen. Toen we thuis kwamen, stonden er glutenvrij bier, muesli en crackers op tafel. De volgende dag ben ik zelf nog langs gegaan en nam nog meer muesli, brood en bakmixen mee naar huis.

Glutenvrij brood

Het kan soms lastig zijn om lekker glutenvrij brood te vinden. Veel broden zijn nogal droog en taai. Het brood van Genius blijft daarentegen wel lekker én ik kan het brood van Lidl daar aan toevoegen. Het voorverpakte bruine brood vond ik erg goed smaken, zeker wanneer je het even kort roostert.

eetdagboek

Ook het brood dat je zelf maakt met behulp van de bakmixen viel goed in de smaak. Toch zou ik het niet zo snel weer kopen, omdat het eigenlijk alleen lekker is op de dag dat je het brood maakt. Wanneer je het brood invriest, droogt het ontzettend uit en is het eigenlijk niet meer te eten. De crackertjes zijn klein, maar wel erg lekker.

Ook over de muesli kan ik kort zijn: gewoon lekker. Ik had twee soorten in huis, waarvan er één pure chocoladestukjes bevat. Hoewel ik een echte chocoladeliefhebber ben, heb ik toch een lichte voorkeur voor degene zonder chocoladestukjes. ’s Ochtends heb ik daar op de een of andere manier toch niet zo’n trek in.

Glutenvrij bier

Pas geleden heb ik voor het eerst kennisgemaakt met glutenvrij bier. Mijn eerste glutenvrije biertje was van het merk Daura en mijn vriend bestelde het via internet. Eigenlijk was ik nooit zo’n bierdrinker, maar over dit bier ben ik enthousiast. Het smaakt net zoals gewoon bier. Dat geldt ook voor het glutenvrije bier van Lidl. Bijna niet van normaal bier te onderscheiden! Aanrader dus!

Al met al ben ik erg enthousiast over de glutenvrije producten van de Lidl. Wat mij betreft mogen ze vaker zo’n actie houden of beter nog: de producten standaard in het assortiment opnemen.

Begin februari 2017 waren er ook veel glutenvrije producten bij Lidl te vinden. Ook toen heb ik weer flink ingeslagen!

Wijbloggenglutenvrij

Deze blog maakt onderdeel uit van ‘Wijbloggenglutenvrij’. Bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:

 Heb jij ook de glutenvrije producten van Lidl geprobeerd? Wat vond jij ervan?

 

5 Reacties op “Glutenvrij hamsteren bij Lidl

  1. Ja ik heb ook een hoop producten geprobeerd van de Lidl. Ik heb de browniemix gemaakt (en een review van geschreven), de pizza, de koekjes met chocolade, de crackers, de chocolade koekjes en de kipnuggets. Echt allemaal heerlijk! Ik hoop zo dat vooral de pizza’s in het vaste assortiment komen. Dat zijn echt de lekkerste glutenvrije diepvries pizza’s die ik ooit heb gegeten.

  2. wij waren super blij met de kipnuggets, pizza en vooral de muesli viel erg in de smaak, ik had al een keer een mail gestuurd naar de lidl of het in het assortiment komt, wij wonen in Hoevelaken maar nog niets meer gezien nadat de actie was geweest, en die liep storm!

    hoop dat het allemaal in het assortiment komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *