Tips: Glutenvrij naar een concert

glutenvrij naar een concert

Glutenvrij naar een concert gaan, is net zo leuk als wanneer je wél gluten mag eten en een concert bezoekt. Immers: het draait om de muziek en niet om het eten.

Toch is het wel handig om van tevoren rekening te houden met je glutenvrije dieet als je naar een concert gaat. In deze blog geef ik je daarom een paar handige tips.

Eerder schreef ik al over glutenvrij naar een festival gaan. Hierin vertelde ik dat ik geen fanatieke festivalbezoeker ben. Ik hou niet zo van mensenmassa’s en een hele dag tussen zwetende en dansende mensen staan, is niet echt mijn ding. Ook op een concert komen ontzettend veel mensen af, maar soms heb ik dat er wel over. Als mijn favoriete zanger of band op het podium staat bijvoorbeeld.

Zo ging ik laatst naar het concert van U2 in de Amsterdam Arena. Samen met mijn familie ben ik al heel lang gek van de muziek van U2 en het was dan ook supergaaf om de band live te zien. Ook met mijn glutenvrije dieet was het prima te doen om het concert te bezoeken. Wel had ik mij van tevoren enigszins voorbereid.

Voorbereiding

Wanneer je glutenvrij naar een concert gaat, is het wel aan te raden om je hier wat op voor te bereiden en vooraf contact te zoeken met de organisatie van het concert. Zo belde ik van tevoren met de Amsteram Arena om te checken wat er mogelijk was met mijn glutenvrije dieet. De deuren gingen al om 17.00 uur open en ik was benieuwd of er ook voor mij iets te eten zou zijn in het stadion.

Helaas zijn de glutenvrije mogelijkheden beperkt in de Amsterdam Arena. Oftewel: Er was eigenlijk niets te vinden. Gelukkig mocht ik wel zelf het een en ander meenemen. Belangrijk was wel om een doktersverklaring mee te nemen, waarop staat dat ik vanwege medische redenen glutenvrij (en melkvrij) moet eten. Ik stopte deze verklaring dan ook in mijn tas, net als flink wat notenrepen en zoutjes. Let er wel op dat je een niet al te grote tas meeneemt, want deze mogen vanwege strenge veiligheidseisen niet mee naar binnen…

Glutenvrij bij Amsterdam Arena

Omdat er in de Amsterdam Arena nagenoeg geen glutenvrije maaltijd te vinden is, besloot ik om voorafgaand aan het concert dan maar ergens wat te gaan eten. McDonald’s is dan altijd mijn redding! Niet echt gezond, maar wel lekker makkelijk – en snel – én de patat is glutenvrij! Daarnaast hebben ook steeds meer filialen van McDonald’s glutenvrije opties, waaronder een glutenvrije hamburger en glutenvrije cheeseburger. We schoven aan bij de McDonald’s op het Bijlmerplein – op loopafstand van de Arena – en ik genoot er van een glutenvrij broodje hamburger.

Behalve de McDonald’s zijn er rondom de Amsterdam Arena nog meer plekken waar je kunt aanschuiven voor een glutenvrije maaltijd. Zo schijn je ook terecht te kunnen bij Jinso en Vanzz aan de Arenaboulevard. Ik heb zelf geen ervaringen met deze plekken en speel meestal op safe: de McDonald’s gaat bij mij altijd goed.

glutenvrij concert

Glutenvrij bij Ahoy Rotterdam

Vorig jaar ben ik ook bij een concert in Ahoy geweest. Het was niet zomaar een concert: ik ging naar de Toppers… Totaal niet te vergelijken met U2, maar het was wel grappig om eens mee te maken. Ook glutenvrij naar Ahoy Rotterdam is prima te doen. Deze keer volgde ik dezelfde voorbereiding als toen ik onlangs naar de Amsterdam Arena ging.

Ik checkte van tevoren of er in de buurt een McDonald’s te vinden was die glutenvrije opties had en gelukkig was die er: de McDonald’s op winkelcentrum Zuidplein – een paar minuten lopen vanaf Ahoy. Ook deze keer stopte ik was glutenvrije repen in mijn tas, inclusief mijn doktersverklaring én had ik een heel relaxte, leuke avond!

Hebben jullie nog tips voor glutenvrij naar een concert gaan? Laat je reactie hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *