Recept: Glutenvrij ontbijttaartje met havermout

glutenvrij ontbijttaartje

Een glutenvrij ontbijttaartje is een van mijn favoriete ontbijtjes van de afgelopen tijd. Voedzaam, lekker én het ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Op mijn blog lees je vandaag hoe je zelf een lekker glutenvrij ontbijttaartje van havermout en banaan maakt.

Ontbijten met taart is wat mij betreft de beste manier om aan je dag te beginnen. Het is niet alleen heel feestelijk, maar ook lekker veelzijdig. Je kunt het taartje vullen met wat jij maar lekker vindt. Vooral fruit is erg lekker: banaan, appel, blauwe bessen of aardbeien. 

Mijn favoriet is het glutenvrije ontbijtaartje met havermout en banaan. Gezond en ook goed vullend dankzij de glutenvrije havermout. Wanneer ik mijn dag start met dit ontbijttaartje, kan ik er wel een paar uur tegenaan.

Airfryer

Sinds een paar dagen heb ik een nieuwe gadget in de keuken: de Airfryer. Ik heb hem nog maar net, maar ben er nu al razend enthousiast over. Je bakt er heerlijke aardappels in, knapperige frites én maakt er de lekkerste ontbijtjes mee!

Ook dit ontbijttaartje komt uit de Airfryer. Uiteraard kun je ook gewoon de oven gebruiken.

Ingrediënten

Voor één glutenvrij ontbijttaartje heb je nodig:

    50 gram glutenvrije havermout
150 ml amandelmelk
– 1
banaan
1 theelepel kaneel
– h
andje rozijnen
– k
okosolie

Bereidingswijze

Doe de glutenvrije havermout en amandelmelk in een kom. Roer goed door elkaar. Snijd de banaan in stukjes en voeg samen met de rozijnen en kaneel toe aan de havermout en melk.

Roer het geheel nog eens goed door elkaar. Vet een kleine ovenschaaltje in met kokosolie. Verwarm de Airfryer op 180 graden – voorverwarmen is niet nodig – en bak het taartje in 13 minuten goudbruin in de Airfryer.

In de oven heeft het ontbijttaartje wat langer nodig, zo’n 30 minuten. Laat het ontbijttaartje even afkoelen voordat je een hap neemt. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *