Recept: Glutenvrij ontbijttaartje met aardbei en blauwe bessen

glutenvrij ontbijttaartje

Glutenvrije ontbijttaartjes zijn heerlijk om je dag mee te beginnen. Ik eet ze dan ook geregeld. Zo maakte ik ook al eens een glutenvrij ontbijttaartje van havermout en banaan.

Mijn nieuwste ontdekking: een glutenvrij ontbijttaartje van aardbeien en blauwe bessen. Een lekker zomers ontbijtje! Je vindt het recept vandaag op mijn blog.

Een glutenvrij taartje als ontbijt klinkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd. Toch is het wat mij betreft een aanrader; niet alleen heel feestelijk maar ook erg lekker én gemakkelijk te maken.

Als je de Airfryer gebruikt, staat dit taartje in 10 minuten op tafel. Mocht je geen Airfryer hebben, dan kun je dit taartje ook gewoon in de oven bakken.

Ingrediënten

Voor één glutenvrij ontbijttaartje (ontbijt voor 1 persoon) van aardbei en blauwe bessen heb je nodig:

  50 gram glutenvrij havermout
– 
1 ei
150 gram sojayoghurt
Handje aardbeien
Handje blauwe bessen
1 theelepel kaneel
Handje amandelschaafsel
– E
en beetje kokosolie
– Kl
ein ovenschaaltje

Bereidingswijze

Doe de havermout, het ei en het sojayoghurt in de blender. Voeg ook de kaneel toe en zet de blender aan. Smeer het ovenschaaltje in met een beetje kokosolie. Roer de helft van de aardbeien en de blauwe bessen door het beslag en stort het in het ovenschaaltje.

Leg de andere helft van de aardbeien en blauwe bessen op het beslag. Bestrooi met wat amandelschaafsel. Zet het schaaltje in de Airfryer en bak het glutenvrije ontbijttaartje zo’n 10 minuten op 180 graden.

Wanneer je het ontbijttaartje in de oven doet, bak het taartje dan zo’n 30 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *