5 tips voor een heerlijk glutenvrij Sinterklaasavondje

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. Grote kans dat jij de komende dagen Sinterklaas gaat vieren. Bij Sinterklaas horen uiteraard cadeaus en gedichten, maar minstens zo belangrijk zijn de Sinterklaaslekkernijen!

Vandaag geef ik je 5 tips voor een heerlijke glutenvrije Sinterklaas. Van gevulde speculaas tot taaitaai en chocolade kruidnoten tot mijn guilty pleasure: kikkers en muizen.

Ondanks dat we het lang niet altijd vieren, is Sinterklaas mijn favoriete feest. Wat is er leuker dan vrienden en familie op de hak nemen in Sinterklaasgedichten, gekke cadeautjes kopen, je uitleven met de mooiste surprises en ondertussen genieten van allerlei lekkers?

Elk jaar doe ik weer mijn best om iedereen te overtuigen dat we dit jaar toch écht weer Sinterklaas moeten vieren. Soms lukt dat. Soms niet. Dit jaar is mij dat helaas niet gelukt. Maar niet getreurd, ik maak er met deze glutenvrije lekkernijen alsnog een heerlijk avondje van!

glutenvrije pepernoten

Glutenvrije pepernoten

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je natuurlijk als eerste aan pepernoten. En dan bedoel ik de echte knapperige pepernoten, kruidnoten eigenlijk. In de meeste supermarkten zijn wel kant-en-klare glutenvrije pepernoten te vinden, maar zelf glutenvrije pepernoten bakken blijft toch het lekkerste. Het laagje chocolade maakt het helemaal af!

glutenvrije taaitaai

Glutenvrije taaitaai

Naast pepernoten kan taaitaai natuurlijk ook niet ontbreken. Dit jaar ging ik voor het eerst aan de slag met taaitaai en al meteen was ik enthousiast. Deze glutenvrije taaitaai is heerlijk en je proeft echt niet dat ze gluten- en melkvrij zijn. De taaitaai viel dan ook erg in de smaak bij mijn vader, die wel gewoon gluten mag en bovendien verzot is op taaitaai.

glutenvrije speculaas

Glutenvrije gevulde speculaas

Net als taaitaai is mijn vader ook gek op gevulde speculaas. Van wie zou ik die voorliefde voor Sinterklaaslekkernijen toch hebben? Ook over dit recept om zelf glutenvrije gevulde speculaas te maken was hij erg te spreken. Wel kwam er ook wat kritiek: het laagje amandelspijs was wel érg karig. Geen probleem, dan leg ik er de volgende keer gewoon een laagje bovenop!

glutenvrije speculaascake

Glutenvrije speculaascake

Ook deze speculaascake doet het goed tijdens een Sinterklaasavondje. Ook de dagen ervoor of erna trouwens, want het is een prima tussendoortje. Hij is behoorlijk vullend en je zou zelfs één of twee plakken als lunch kunnen nemen. Voor een instant Sinterklaasgevoel.

kikkers en muizen

Kikkers en muizen

Ik zei het al: kikkers en muizen zijn mijn ultieme quilty pleasure! Ze zijn zo slecht, maar zo lekker én gluten- en melkvrij. Voor mij is het Sinterklaasfeest niet compleet zonder kikkers en muizen. Grote kans dus dat ik de komende dagen nog even naar de supermarkt ren om een zakje – of twee – te halen. In de supermarkt is overigens nog veel meer allergeenvrij Sinterklaasnoep te vinden.

Wat kan volgens jou niet ontbreken tijdens een glutenvrije Sinterklaas? Laat je bericht hieronder achter.

 

 

2 Reacties op “5 tips voor een heerlijk glutenvrij Sinterklaasavondje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *