Recept: Glutenvrij stoofpotje

glutenvrije stoofpot

Stoofpotjes. Ik ben er gek op. Heerlijk van smaak en het huis ruikt ook nog eens lekker wanneer er een glutenvrij stoofpotje op het fornuis staat.

Laatst kwamen mijn ouders eten en serveerde ik deze glutenvrije stoofpot. Een beetje spannend vond ik het wel, want het was de allereerste keer dat ik zoiets maakte. Gelukkig viel hij erg in de smaak!

Ik ging aan de slag met wortel en bleekselderij en dat resulteerde in een – al zeg ik het zelf – geslaagde poging. Je vindt het recept hieronder.

Voor deze glutenvrije stoofpot voor 4 personen gebruikte ik:
– 750 gram runderlappen
– 4 stengels bleekselderij
– 4 wortels (bospeen)
– 3 sjalotjes
– 2 laurier blaadjes
– 3 tenen knoflook
– 80 ml witte wijn azijn
– 300 ml runderbouillon

Bereidingswijze glutenvrij stoofpotje

Snijd de bleekselderij en wortels in kleine reepjes. Snijd ook de sjalotjes fijn. Haal de runderlappen uit de verpakking en snijd deze in reepjes van zo’n 2 centimeter. Doe de sjalotjes en knoflook in een grote pan en bak even kort. Voeg vervolgens de runderlappen toe en bak bruin. Breng op smaak met peper.

Doe vervolgens de helft van de bleekselderij en de helft van de wortels in de pan. Bak even kort mee. Voeg vervolgens de runderbouillon, witte wijn azijn en laurier blaadjes toe. Laat de stoofpot 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.

Voeg na 2,5 uur de rest van de wortel en bleekselderij toe en zet het vuur iets hoger. Serveer de glutenvrije stoofpot met aardappelpartjes uit de oven of zelfgemaakte aardappelpuree. Doperwten zijn er ook lekker bij.

4 Reacties op “Recept: Glutenvrij stoofpotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *