Glutenvrij trakteren: mijn favoriete traktaties

Glutenvrij trakteren is helemaal niet zo moeilijk. Ook wanneer je geen gluten (en melk) mag, is er heel wat lekkere glutenvrije taart en cake dat je kunt trakteren.

Vandaag laat ik je mijn favoriete glutenvrije traktaties zien: van verschillende glutenvrije én melkvrije cakes tot heerlijke brownies.

Trakteren hoort erbij wanneer je je verjaardag viert. Naar mijn werk neem ik ook altijd wat glutenvrij lekkers mee als ik jarig ben. Maar soms ook wanneer er iets anders te vieren valt of gewoon wanneer ik zin heb om te trakteren.

Wijbloggenglutenvrij

Ik ben overigens niet de enige die je vandaag tips geeft voor glutenvrij trakteren. Het is weer de vijftiende van de maand en dat betekent dat het weer tijd is voor ‘Wijbloggenglutenvrij’. Glutenvrije bloggers schrijven dan over hetzelfde onderwerp en dit keer is dat ‘glutenvrij trakteren’.

In mijn blog geef ik je tips voor welke glutenvrije traktaties je het beste mee kunt nemen naar je werk. Natuurlijk kun je gaan voor kant-en-klare glutenvrije traktaties, zoals glutenvrije koekjes of cakes uit de supermarkt, maar ik vind het altijd wel leuk om zelf aan de slag te gaan.

Enige vereiste is dan wel dat ik geen zin heb om uren in de keuken te staan. Dat is bij deze glutenvrije traktaties niet het geval; allemaal zijn ze makkelijk te maken én rollen ze zo uit je oven.

glutenvrije gembercake

Glutenvrije gembercake met kruiden

Deze glutenvrije gembercake trakteerde ik een paar weken geleden op mijn werk toen ik 28 werd. Mijn collega’s waren allemaal erg enthousiast over deze kruidige cake; vandaar dat ik hem vandaag met je deel!

chocoladecake

Glutenvrije chocoladecake

Ook deze glutenvrije chocoladecake viel erg in de smaak. Ik trakteerde hem vorig jaar toen ik afscheid nam bij mijn vorige baan. Groot voordeel van deze cake is dat hij erg eenvoudig te maken is en veel tijd heb je er ook niet voor nodig. In een uur is de cake klaar!

glutenvrije citroencake

Glutenvrije citroencake

Ook deze glutenvrije citroencake is makkelijk te maken. Je maakt hem heel eenvoudig met kant-en-klare glutenvrije meelmix van Albert Heijn. Het enige wat je nog moet toevoegen is suiker, eieren én natuurlijk citroen.

glutenvrije cake met blauwe bessen

Glutenvrije cake met blauwe bessen

Ik vind het altijd fijn om een cake te trakteren. Het is makkelijk mee te nemen en vaak ook net wat makkelijker te maken dan een taart. Ook deze glutenvrije cake met blauwe bessen is eenvoudig te maken.

glutenvrije brownies

Glutenvrije brownies

Glutenvrije brownies zijn mijn favoriete traktatie. Ik heb deze glutenvrije brownies dan ook al heel vaak meegenomen naar het werk. En altijd met succes, want ze zijn zo op!

Wat is jouw favoriete glutenvrije traktatie? Laat je reactie hieronder achter.

Deze blog maakt deel uit van ‘Wijbloggenglutenvrij’. Glutenvrije bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:

  Bakersandfakers.nl
Ikbenglutenvrij.nl
Homeofcomfort.nl

Maakhetglutenvrij.nl
Smaakvolglutenvrij.nl
Annemieknauta.nl
Rose-a-licious.be

2 Reacties op “Glutenvrij trakteren: mijn favoriete traktaties

  1. Oooeeh ik ben gek op citroencake. Oh en overigens ben ik ook gek op brownies! Wat een lekkernijen zeg, ik ga zeker wat van je website maken want ik sta ook liever niet té lang in de keuken met bakken want ik moet ook andere dingen klaarmaken elke dag, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *