Glutenvrij weekendje Groningen

glutenvrij weekendje groningen

Nog nooit was ik in Groningen geweest. En dat terwijl ik er wel veel goede verhalen over hoorde. Toen mijn vriend en ik besloten om eind december een stedentripje in eigen land te doen, was het dan ook niet lastig om een bestemming te kiezen. Het werd een glutenvrij weekendje Groningen!

En dat bleek een goede keuze, want Groningen is niet alleen een heel gezellige stad; het is een waar glutenvrij walhalla met genoeg glutenvrije eettentjes en zelfs een volledig glutenvrije winkel!

Voordat we naar het hoge noorden zouden afreizen, deed ik op internet alvast wat vooronderzoek. Ik maakte vast een lijstje van glutenvrije restaurantjes en bekeek welke hotels rekening houden met allergieën. Algauw kwam ik erachter dat de keuze nog moeilijk zou zijn: bij veel restaurants en hotels was dit geen enkel probleem! Ik ontdekte zelfs dat er in Groningen een volledig glutenvrije winkel is én een koffietentje waar ze glutenvrije en melkvrije taartjes, toetjes en cakes serveren.

Apollo Hotel Groningen

Uiteindelijk kozen we voor het Apollo Hotel Groningen. Een mooi hotel met een luxe en moderne uitstraling, waar ze goed rekening hielden met mijn dieet. ’s Ochtends kreeg ik een paar glutenvrije boterhammen en zelfs een eigen pot pindakaas, wat ik wel grappig vond.

glutenvrij weekendje groningen

We hebben er ook een keer ’s avonds gegeten en ook dat was prima geregeld. Nagenoeg alle gerechten konden ze aanpassen en ze maakten buiten de kaart om ook voor mij een heerlijk nagerecht, wat vaak nogal een uitdaging is wanneer je zowel gluten- als melkvrij moet eten.

glutenvrij weekendje groningen

Ook qua eettentjes in de stad zelf is het heel goed te doen in Groningen. In alle cafeetjes en restaurantjes waar we zijn geweest, was glutenvrij en melkvrij geen enkel probleem. Bij Café Hooghoudt en restaurant Wadapartja at ik lekkere salades en bij de Ouwe Brandweer hebben ze zelfs glutenvrij bier, wat ik uiteraard even moest proberen! Op de laatste avond schoven we voor een 6-gangen verrassingsmenu aan bij Eetcafé Schuitendiep, waar ze bij alle gerechten ook goed rekening hielden met mijn dieet.

glutenvrij weekendje groningen

Het absolute hoogtepunt was toetjesparadijs Toet, waar ze allerlei glutenvrije en melkvrije lekkernijen serveren. Van taart tot toetjes en van cakes tot warme drankjes. We gingen voor de proeverij en smulden van drie verschillende heerlijkheden. Als eerste kregen we een wortelcake, daarna een dadeltaart met toffeesaus en tot slot een lekkere taart van bosbessen en chocolade. Zo lekker allemaal!

Baas Glutenvrij

Een bezoekje aan Baas Glutenvrij kon natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een glutenvrij weekendje Groningen. Begin december opende Baas Glutenvrij zijn deuren in Groningen. Het is een volledig glutenvrije winkel waar je terecht kunt voor de meest uiteenlopende producten, van brood tot pasta’s en van koekjes tot beleg.

Daarnaast hebben ze er ook een grote diepvries met onder meer pizza’s en brood. Diepvriesproducten meenemen ging helaas niet, maar ik heb hoe dan ook flink ingeslagen. Mee naar huis gingen onder meer koekjes, chocoladepasta, paprikachips én gluten- en melkvrije croissantjes, die ik nog nergens heb kunnen vinden!

glutenvrij weekendje groningenOns glutenvrij weekendje Groningen was een groot succes. Er was zoveel te vinden op het gebied van glutenvrij dat het haast wel een volledig glutenvrij uitje leek! Maar gelukkig had mijn vriend – die wel gewoon gluten mag – het ook erg naar zijn zin. 😉

Ben jij weleens in Groningen geweest? Zo ja, wat zijn jouw tips? Laat ze hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *