Glutenvrij weekmenu

Dit glutenvrij weekmenu is handig voor wie op zoek is naar inspiratie. Het is dan ook een aardige klus om elke dag maar weer wat lekkers te verzinnen voor het avondeten…

Dit glutenvrij weekmenu helpt je daarbij en geeft tips voor makkelijke en gevarieerde glutenvrije maaltijden. Van glutenvrije pasta tot rijst en van salades tot een simpel, maar lekker AVG’tje.

Op zondag bedenk ik meestal wat er de rest van de week op het menu staat. Een aardige klus, maar meestal ontbreekt het gelukkig niet aan inspiratie. Dat komt ook omdat ik toch iets van een handig lijstje in mijn achterhoofd houd, een weekmenu dus. Klinkt behoorlijk burgerlijk, maar het is stiekem wel heel handig!

Wat eten we vandaag?

Op maandag gaan we meestal voor aardappelen, vlees en groente: oftewel het AVG’tje. Dinsdag is visdag, woensdag eten we vaak iets met pasta en op donderdag staat er meestal rijst op tafel. Op vrijdag bedenk ik op de dag zelf waar ik zin in heb en dat kan eigenlijk van alles zijn, van een stamppotje tot een lekkere pasta of salade.

In het weekend iets lekkers en makkelijks, zoals (zelfgemaakte) pizza, lasagne, patat of een gezonde versie van een kapsalon. Het weekend is natuurlijk ook het moment om lekker uit eten te gaan of wat uitgebreider te tafelen. Vaak steken we dan ook de Big Green Egg aan of schuiven iets lekkers in de oven.

Weekmenu

Met dit lijstje in mijn achterhoofd heb ik onderstaand weekmenu voor je samengesteld. Lekker, gevarieerd, makkelijk én uiteraard glutenvrij én melkvrij.

Maandag

glutenvrij weekmenu

Op maandag dus een AVG’tje: aardappelen, vlees en groente. Gebakken aardappelen uit de oven vind ik een stuk lekkerder dan gekookte aardappelen. Bijkomend voordeel: je hoeft ze ook niet te schillen! Mét schil vind ik ze namelijk nog lekkerder. Ideaal voor de luie kok. 😉 Bij de aardappelen serveer je gewokte peultjes en champignons en een lekker biefstukje.

Dinsdag

aardappelsalade tonijn

Op dinsdag weer aardappelen, maar dan in een salade. Deze aardappelsalade met asperges, tonijn en gekookte eieren is heerlijk en hij staat in een handomdraai op tafel. Ik gebruik in dit recept groene asperges en die zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Woensdag

glutenvrije spaghetti bolognese

Op woensdag eet ik vaak pasta. In dit glutenvrije weekmenu heb ik gekozen voor spaghetti bolognese. Bij spaghetti kan een lekkere pastasaus natuurlijk niet ontbreken. In de supermarkt zijn genoeg glutenvrije pastasauzen te vinden, maar zelf maken is het lekkerste én helemaal niet moeilijk.

Donderdag

wokschotel met rijst en garnalen

Op donderdag is het tijd voor rijst. Deze wokschotel met garnalen, peultjes en bimi zet je zo op tafel. Fijn wanneer je uit je werk komt en geen zin hebt om onnodig lang in de keuken te staan.

Vrijdag

zomerse bietenstamppot

Vrijdag, het weekend is begonnen! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in het weekend wordt er geregeld gezondigd. Daarom op vrijdagavond nog maar even iets gezonds. Deze zomerse bietenstamppot met rode bietjes en appel is heerlijk fris én een klein beetje pittig dankzij de rucola.

Zaterdag

glutenvrije pizza

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, at ik op zaterdag bijna altijd patat. Nog altijd vind ik het lekker om op zaterdag iets met de ‘p’ te eten. Op de een of andere manier is alles met die letter gewoon érg lekker: patat, pannenkoeken, pasta, pizza… In dit weekmenu hou ik de ‘p’ erin en gaan we voor zelfgemaakte glutenvrije pizza!

visschotel met rijst

Zondag

Op zondag nemen we wat meer de tijd en staan we wat langer in de keuken. Geregeld steekt vriendlief de Big Green Egg aan of we schuiven iets lekkers in de oven, zoals deze visschotel met rijst. Het sausje van kokosmelk, citroen en knoflook brengt de kabeljauw heerlijk op smaak.

Heb jij nog tips voor een glutenvrij weekmenu? Hoe stel jij je weekmenu samen? Laat je tips hieronder achter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *