Mijn favoriete glutenvrije winterrecept

Mijn favoriete glutenvrije winterrecept uitkiezen is nog lastig. Ik houd erg van winterkostjes en er zijn dan ook heel veel glutenvrije winterse gerechten die ik lekker vind.

Daarom geef ik je vandaag een overzichtje van al mijn favoriete glutenvrije winterrecepten. Van een stamppot tot een glutenvrij stoofpotje en tot slot een heerlijke glutenvrije en melkvrije pompoensoep.

De winter is mijn favoriete seizoen. Als echt wintermeisje droom ik vaak genoeg over mooie winterlandschappen met besneeuwde straten, bevroren plassen en een winters zonnetje. Helaas blijft het vaak bij dromen; hier in Nederland is nauwelijks sprake van een winter.

Gelukkig zijn er wel heel veel heerlijke winterse gerechten, die het wintergevoel aanwakkeren. In deze editie van Wijbloggenglutenvrij kun je genoeg inspiratie op doen en komen de lekkerste recepten voorbij. Elke vijftiende van de maand schrijven  glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp en dit keer dus met een winters tintje. Allemaal vertellen we je wat ons favoriete glutenvrije winterrecept is.

stamppot

Glutenvrije stamppot

Mijn favoriete glutenvrije winterrecept is stamppot. Groot voordeel is dat stamppot van nature glutenvrij én melkvrij is. Stamppot bestaat uit aardappelen en groente en die twee zijn uiteraard glutenvrij. Een stamppot is natuurlijk niet compleet zonder rookworst en dat is wel even iets waar je alert op moet zijn. Sommige rookworsten bevat namelijk gluten. Belangrijk is dus om het etiket even goed te lezen.

Boerenkoolstamppot is mijn absolute favoriet. Lekker met spekjes, een uitje en eventueel ook een bouillonblokje. Op mijn blog lees je hoe je zelf een lekkere glutenvrije boerenkoolstamppot maakt. Wat bij boerenkool natuurlijk ook niet kan ontbreken is piccalilly. Het is even zoeken naar een glutenvrije en melkvrije variant, maar de piccalilly dressing van Gouda’s Glorie kun je in ieder geval veilig eten.

Mijn nummer 2 is glutenvrije zuurkoolstamppot. Ik kook de zuurkool meestal in een laagje witte wijn in plaats van water en voeg ook vaak een bouillonblokje toe. Ook doe ik er vaak een scheutje honing door. Dat geeft net een wat zoetere smaak. Op mijn blog vind je het recept van deze glutenvrije zuurkoolstamppot.

glutenvrije stoofpot

Glutenvrij stoofpotje

Naast stamppot ben ik ook gek op glutenvrije stoofpotjes. Je laat de stoofpot lekker lang pruttelen, waardoor de smaken én geuren goed vrij komen. Mijn favoriete stoofpot is een variant met winterpeen en bleekselderij. Lekker met gebakken aardappels of patat. Je vindt het recept van deze glutenvrije stoofpot op mijn blog.

pompoensoep

Pompoensoep

In de winter eet ik ook graag soep. Meestal als lunch, maar soms serveer ik soep ook als avondeten. Ik ben vooral erg gek op erwtensoep. Wat mij betreft gaat er dan ook niets boven een koude dag afsluiten met een dampende kom snert. Naast erwtensoep kan ik ook erg genieten van pompoensoep. Om de soep lekker romig te maken, voeg ik vaak een beetje kokosmelk toe.

Deze blog maakt onderdeel uit van Wijbloggenglutenvrij. Bloggers die deze maand nog meer meedoen en vertellen over hun favoriete glutenvrije winterrecept zijn:

Wat is jouw favoriete winterrecept? Laat je bericht hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *