Glutenvrije appelmoescake

 appelmoescake

Glutenvrije appelmoescake is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel gezond. Ik voeg namelijk geen suiker toe aan dit recept én ook de appelmoes is suikervrij.

Naast appelmoes doe ik ook rozijnen en kaneel door het cakebeslag. Je vindt het recept vandaag op mijn blog.

Appelmoescake is een fijn tussendoortje. Je serveert hem bij de koffie of thee, maar kunt hem ook heel goed meenemen naar het werk, waar je hem even snel weg hapt tussen twee vergaderingen. Omdat de cake zo gezond is, kun je ook heel goed een paar plakken afsnijden voor de lunch of het ontbijt.

Deze glutenvrije appelmoescake is bovendien makkelijk te maken: in iets meer dan een uur – inclusief oventijd – staat hij op tafel.

Ingrediënten

Voor een glutenvrije appelmoescake heb je nodig:

    150 gram amandelmeel
    250 gram appelmoes zonder suiker
    3 eieren
    50 gram rozijnen
    2 theelepels kaneel
    2 theelepels bakpoeder
    1 appel

glutenvrije appelmoescake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in met kokosolie of bekleed de bodem met bakpapier. Laat de rozijnen een kwartiertje wellen in heet water.

Doe de eieren in een kom en klop in een paar minuten luchtig met de mixer. Schep het amandelmeel en appelmoes door het beslag en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Laat de rozijnen goed uitlekken en voeg met het kaneel en bakpoeder toe aan het beslag.

Stort het geheel in het cakeblik. Schil de appels en leg dakpansgewijs op het beslag. Schuif het blik in de oven en laat de cake in zo’n 45 minuten gaar worden. Laat even afkoelen voor je hem aansnijdt.  

2 Reacties op “Glutenvrije appelmoescake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *