Recept: Glutenvrije appeltaart met abrikozen en kokos

glutenvrije appeltaart met abrikozen en kokos

Glutenvrije appeltaart met abrikozen en kokos klinkt op het eerste gezicht misschien als een wat vreemde combinatie, maar ik vind het erg lekker. Het is weer eens wat anders dan een standaard appeltaart met rozijnen en daarom een fijne afwisseling.

Je vindt het recept vandaag op mijn blog. 

Appeltaart is en blijft toch wel een van mijn favoriete taarten. Ideaal ook om te serveren tijdens een verjaardag, want ik ken niemand die niet van appeltaart houdt. Op mijn blog plaatste ik dan ook al eerder een recept om zelf glutenvrije appeltaart te maken.

Een lekker recept, wat ik er geregeld bij pak wanneer ik zin heb om een taart te bakken. Maar soms wil je ook weleens wat anders. En dan is deze glutenvrije appeltaart met abrikozen en kokos een hele fijne afwisseling!

Ik ben overigens niet de enige die vandaag een lekker taartrecept publiceert. Het is de vijftiende van de maand en dat betekent dat het weer tijd is voor ‘Wijbloggenglutenvrij’. Glutenvrije bloggers schrijven dan over hetzelfde onderwerp. Het is deze keer de vijftigste ‘Wijbloggenglutenvrij’ en daarom een extra feestelijke editie mét taart!

Ingrediënten

Voor een appeltaart met abrikozen en kokos voor zo’n 8 tot 10 personen heb je nodig:

– 250 gram glutenvrij basismeel (bijvoorbeeld Schär Mix C of AH eigen merk)
– 150 gram amandelmeel
– 3 Goudreinette
– 3 eieren
– 250 gram gedroogde abrikozen
– 60 gram walnoten
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 2 eetlepels geraspte kokos
– 50 gram kokosolie
– 100 gram kokosbloesemsuiker
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze glutenvrije appeltaart

Smelt de kokosolie en laat even afkoelen. Doe het basismeel en amandelmeel in een kom en voeg 2 eieren en de suiker toe. Doe ook de afgekoelde kokosolie erbij en de geraspte kokos en mix het geheel een paar minuten met de handmixer.

Kneed het deeg verder met de hand. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan nog wat meel toe. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het even rusten in de koelkast.
Snijd de abrikozen en noten fijn.

Verwarm de oven op 190 graden. Schil de appels en snijd in plakjes. Doe in een kom en voeg ook de abrikozen, speculaaskruiden en noten toe. Meng het geheel goed. Bekleed een springvorm met bakpapier en pak het deeg erbij.

Kneed het deeg nog even door en rol driekwart van het deeg uit met een deegroller. Druk het deeg op de bodem en de zijkanten van de springvorm. Stort vervolgens de appels en abrikozen in de springvorm.

appeltaart met abrikozen en kokos

Maak langwerpige stroken van het overgebleven deeg en leg deze als een soort ster op de appel. Besmeer ze met het laatste geklopte ei. Bak de appeltaart in zo’n 45 minuten gaar in de oven. Hou de taart goed in de gaten. Als het te hard gaat, zet je de temperatuur na een half uur terug naar 150 graden. Laat de glutenvrije appeltaart goed afkoelen voor je hem aansnijdt.

Wijbloggenglutenvrij

Deze blog maakt onderdeel uit van Wijbloggenglutenvrij.

Bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:
glutenvrijemama.nl
sophieglutenvrij.nl
glutenfreeamsterdam.com
glutenvrijinutrecht.nl
glutenvrijhoorterbij.nl
deglutenvrijeman.nl
meerdanglutenvrij.nl
koosglutenloos.nl
rose-a-licious.be
smaakvolglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl
glutenvrijkind.wordpress.com
ikbenglutenvrij.nl 

2 Reacties op “Recept: Glutenvrije appeltaart met abrikozen en kokos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *