Recept: Glutenvrije bananencake met abrikozen en noten

glutenvrije bananencake

Glutenvrije bananencake is mijn favoriete cake. Het grote voordeel vind ik dat je er alle kanten mee op kunt. Naast banaan kun je alles toevoegen wat je lekker vindt: noten, gedroogd of vers fruit, chocolade. Het is net waar je zelf zin in hebt óf wat je in huis hebt.

Zo had ik laatst zin om te bakken en kwam alleen wat noten en gedroogde abrikozen tegen in de voorraadkast. Op de fruitschaal lagen nog wat bananen én het resultaat was een lekkere glutenvrije bananencake. Je vindt het recept vandaag op mijn blog.

Glutenvrije bananencake kun je op verschillende momenten van de dag serveren. Ik vind de bananencake het lekkerst als tussendoortje of gebakje bij de koffie of thee. Maar je kunt ook heel goed de dag starten met een paar plakken bananencake; het amandel- en boekweitmeel zorgen voor een goede bodem.

Bananen zijn fijn om mee te bakken. Ze maken je gebak lekker zoet, waardoor minder – of zelfs helemaal geen – suiker nodig is. Al eerder maakte ik zonder suiker toe te voegen een bananencake met pistache en cranberry’s en een bananenbrood. Ook deze bananencake met abrikozen en noten is suikervrij. Om de cake toch een beetje zoetig te maken, heb ik agavesiroop gebruikt.

Ingrediënten glutenvrije bananencake

Voor een glutenvrije bananencake van abrikozen en noten heb je nodig:

    2 eieren
    150 gram amandelmeel
    50 gram boekweitmeel
    75 ml agavesiroop
    3 rijpe bananen
    Theelepel kaneel
    Theelepel kardemom
    Twee handjes gedroogde abrikozen
    Twee handjes pecannoten

Bereidingswijze

Snijd de abrikozen en pecannoten in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Doe de eieren, banaan en agavesiroop in een kom en mix een paar minuten met de mixer.

Voeg het amandelmeel, boekweit, kaneel en kardemom toe aan de kom en mix tot een luchtig beslag. Voeg de abrikozen en pecannoten toe en schep voorzichtig om. Stort het beslag in het cakeblik en schuif voor zo’n 45 minuten in de oven.

Check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat de cake even afkoelen voor je hem aansnijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *