Recept: Glutenvrije brownies Lidl

glutenvrije brownies lidl

Voor glutenvrije brownies kun je mij ’s nachts wakker maken. Het is echt mijn favoriete traktatie. Op mijn blog vind je dan ook verschillende brownie recepten: brownies van rijstebloem, een variant met pindakaas én banaan en het ‘blonde zusje’ van de brownie:  blondies met chocolade en noten.

Na vandaag kan ik een nieuw brownie recept aan dit rijtje toevoegen: Glutenvrije brownies van de Lidl, gemaakt met de glutenvrije mix van Lidl.

Laatst was ik de voorraadkast aan het opruimen en toen kwam ik glutenvrije browniemix van de Lidl tegen. Die had ik ooit eens gekocht tijdens een glutenvrije actieweek van de Lidl en blijkbaar nog niet eerder geprobeerd. Ik dook meteen de keuken in om de browniemix uit te proberen.

Ik maakte een aardige hoeveelheid brownies en nam ze ook mee naar het werk. Een succes, want mijn collega’s vonden de brownies allemaal erg lekker! Hieronder vind je het recept.

glutenvrije browniemix lidl

Ingrediënten

Voor zo’n 10 brownies heb je nodig:

–       Glutenvrije browniemix van de Lidl
–       1 banaan
–       100 ml kokosolie
–       45 gram pistachenoten
–       120 ml amandelmelk

Bereidingswijze glutenvrije brownies Lidl

Laat de kokosolie smelten. Prak de banaan fijn en doe in een kom. Voeg ook de glutenvrije browniemix, amandelmelk en gesmolten kokosolie toe en mix een paar minuten met de handmixer.

Verwarm ondertussen de oven op 170 graden. Voeg de pistachenoten toe aan het beslag en roer nog eens goed door elkaar. Stort het geheel in de bijgevoegde brownie vorm (handig!) en schuif het geheel in de oven.

Bak de brownies zo’n 30 minuten in de oven. Laat goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *