Recept: Glutenvrije cake met blauwe bessen

cake met blauwe bessen

Glutenvrije cake met blauwe bessen stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Ik ontbijt bijna elke ochtend met blauwe bessen en het leek mij erg lekker om ze ook eens in een glutenvrije cake te verwerken.

Mijn voorgevoel klopte: een cake met blauwe bessen is inderdaad érg lekker. Je vindt het recept vandaag op mijn site.

Om deze glutenvrije cake met blauwe bessen te bakken, gebruikte ik de glutenvrije cakemix van Albert Heijn. Een tijdje geleden waren de glutenvrije producten van Albert Heijn in de aanbieding en heb ik aardig ingeslagen. Onder meer deze cakemix nam ik toen mee naar huis.

En dat bleek een goed idee! De glutenvrije cakemix van AH eigen merk is namelijk erg lekker. Erg makkelijk ook, want het enige wat je eigenlijk hoeft toe te voegen zijn eieren en boter. Om de cake naast glutenvrij ook melkvrij te maken, gebruikte ik in plaats van boter kokosolie en verder voegde ik nog kaneel, vanille-extract én blauwe bessen toe.

Ingrediënten

Voor een glutenvrije cake met blauwe bessen heb je nodig:

– 1 pak glutenvrije cakemix  van Albert Heijn
150 gram kokosolie
– 4 eieren
– 200 gram blauwe bessen
– theelepel vanille-extract
– 1 eetlepel kaneel

glutenvrije cake met blauwe bessen

Bereidingswijze

Laat de kokosolie smelten en even afkoelen. Doe de eieren, de cakemix en de afgekoelde kokosolie in een beslagkom en mix een paar minuten met de mixer. Verwarm de oven op 180 graden.

Voeg de blauwe bessen, de kaneel en de vanille-extract toe aan de cakemix en roer goed door elkaar. Stort het beslag in een cakevorm, bekleed met bakpapier. Schuif de cake in de oven en bak in 60 minuten goudbruin.

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer de satéprikker er droog uitkomt, is hij klaar. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *