Recept: Glutenvrije citroencake

citroencake glutenvrij

Deze glutenvrije citroencake maakte ik laatst voor de verjaardag van mijn vriend. Hij werd dertig jaar én dan serveer je natuurlijk een lekkere cake!

De frisse citroencake viel erg in de smaak en je vindt het recept daarom vandaag op mijn site.

Tijdens de verjaardag van mijn vriend vierden we niet alleen dat hij 30 was geworden, maar gaven we ook onze housewarming. Vorige maand zijn we verhuisd naar onze nieuwe woning en het was erg leuk om na weken klussen het resultaat te kunnen laten zien aan onze vrienden en familie.

De citroencake deed het daarbij erg goed. Het huis rook heerlijk naar versgebakken cake!

Om deze glutenvrije citroencake te bakken, gebruikte ik de glutenvrije cakemix van Albert Heijn. Ideaal, want de cakemix is zo te gebruiken en je hebt niet veel ingrediënten meer nodig.

Om een lekkere citroencake te maken, voegde ik nog wel wat extra suiker, eieren én natuurlijk citroen toe. Je vindt het recept hieronder.

Ingrediënten

Voor een glutenvrije citroencake heb je nodig:

  1 pak glutenvrije cakemix Albert Heijn
– 4 eieren
1 citroen (sap en de schil)
55 gram poedersuiker
50 gram gewone suiker (ik gebruikte kokosbloesemsuiker)
150 gram kokosolie

glutenvrije citroencake

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Laat de kokosolie smelten. Zet de kokosolie daarna even in de koelkast om af te koelen. Doe de 4 eieren in een kom en voeg de suiker toe. Mix even luchtig met de mixer.

Rasp de schil van de citroen. Voeg de cakemix, afgekoelde kokosolie en citroenrasp toe aan de eieren. Meng het geheel nog even goed door elkaar. Stort het beslag in het cakeblik en bak de cake in zo’n 50 minuten goudbruin.

Pers de citroen uit en vang het citroensap op. Voeg de poedersuiker toe en meng het geheel met een garde door elkaar. Haal de cake na zo’n 50 minuten uit de oven en prik met een satéprikker kleine gaatjes in de cake.

Verdeel de citroensap en poedersuiker met een lepel over de cake en zorg ervoor dat er veel sap in de gaatjes terechtkomt. Zo blijft de cake lekker smeuïg en krijgt het een lekkere frisse citroensmaak. Laat de cake verder afkoelen op een rooster voor je hem aansnijdt.

2 Reacties op “Recept: Glutenvrije citroencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *