Recept: Glutenvrije gembercake met kruiden

glutenvrije gembercake

Deze glutenvrije gembercake met kruiden trakteerde ik toen ik mijn verjaardag vierde op het werk. Mijn collega’s waren allemaal erg enthousiast en daarom deel ik hem graag vandaag – op mijn verjaardag – met jullie!

Gember is een ingrediënt dat ik pas sinds kort heb ontdekt en ben gaan waarderen. Een paar plakjes gember is heerlijk in de thee én je bakt er heel lekkere koekjes en cakes mee, zoals deze kruidige gembercake zonder gluten.

Vandaag mag ik alweer 28 kaarsjes uitblazen! Help, die 30 komt nu toch echt wel dichtbij… Ik vier mijn verjaardag vandaag klein met wat familie. Ik zorg natuurlijk voor voldoende lekkers en bak een glutenvrije citroencake en glutenvrije Oreo brownies.

Op mijn werk vierde ik mijn verjaardag al eerder en trakteerde ik mijn collega’s op deze glutenvrije gembercake met kruiden.

Ingrediënten glutenvrije gembercake

Om deze gembercake zonder gluten en melk te maken heb je nodig:

–  2 eieren
– 1 rijpe banaan
– 150 gram suiker (ik gebruikte kokosbloesemsuiker)
– 75 ml kokosolie
– 50 gram amandelmeel
– 150 gram vrij van gluten meelmix AH
– 1 eetlepel fijngesneden gember
– 2 tl gemberpoeder
– 2 tl kaneel
– 1 tl kardemom
– 1 tl koekkruiden
– 2 tl baksoda of bakpoeder
– 3 eetlepel cacao
– 150 ml amandelmelk

Bereidingswijze gembercake

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan fijn met een vork en doe in een ruime beslagkom. Voeg het ei, suiker en gesmolten kokosolie toe en mix met een mixer tot een luchtig beslag.

Snijd de gember fijn en doe het amandelmeel en glutenvrije meel in de kom. Voeg ook de amandelmelk en alle kruiden en cacao toe en mix het geheel nog een paar minuten met de mixer. Stort het beslag in een cakevorm, bekleed met bakpapier.

Schuif de cake in de oven en laat zo’n 45 minuten bakken. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat de gembercake goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Verpakt in aluminiumfolie kun je de cake een paar dagen bewaren. Wil je er langer van genieten? Vries de cake dan in.

 

2 Reacties op “Recept: Glutenvrije gembercake met kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *