Glutenvrije hapjes voor bij de borrel

glutenvrije hapjes borrel

Glutenvrije hapjes horen er bij de borrel natuurlijk bij. In de supermarkt zijn genoeg lekkere dingen te vinden.

In deze blog geef ik je daarom een overzichtje van mijn favoriete glutenvrije hapjes. Van chips tot nootjes en van olijven tot toastjes.

Er gaat niets boven een lekkere borrel op z’n tijd. Al eerder schreef ik een blog over glutenvrije alcoholische drankjes, waarin ik ook mijn favoriete drankjes noemde. Het liefst drink ik wijn of Jillz, zeker op een warme, zomerse dag op het terras.

Maar alleen een drankje vind ik wel wat saai. Daarom neem ik er ook vaak wat lekkers bij. Een handje noten of wat olijven, maar liever nog een hele borrelplank met verschillende lekkere hapjes. Hieronder laat ik zien wat voor hapjes je allemaal kunt nemen wanneer je een glutenvrij dieet volgt.

nootjes

Noten en pinda’s

Noten zijn van nature glutenvrij en smaken heerlijk bij een wijntje of biertje. Let er wel op dat je voor pure noten gaat, zoals cashewnoten of studentenhaver, en geen borrelnoten. Borrelnoten zijn namelijk lang niet altijd glutenvrij! Ook pinda’s zijn lekker bij de borrel en kun je vaak met een gerust hart eten.

Chips

Chips zijn mijn favoriete snack en kunnen wat mij betreft dan ook niet ontbreken bij de borrel. Misschien een beetje saai, maar naturel chips vind ik gewoon het lekkerste én dat komt goed uit, want naturel is meestal glutenvrij. Let op bij Pringles, want die bevatten helaas wel gluten.

Zo nu en dan heb ik ook weleens zin in paprikachips. Hier is alleen lastiger aan te komen dan naturel, omdat bijna alle paprikachips gluten bevat. En vind ik er dan een keer één die glutenvrij is, dan zit er vaak melk in en dat mag ik ook niet. Toch heb ik laatst een variant ontdekt die wél glutenvrij én melkvrij is: biologische paprikachips van Albert Heijn eigen merk.

jillz

Olijven en gedroogde worst

Olijven. Je moet ervan houden. Ik hou er in ieder geval van! Vooral groene olijven zijn favoriet. Ik koop ze meestal gewoon in de supermarkt. Vaak ga ik voor een bakje waar ook knoflook in zit, een fijne combinatie. Ze hebben ook een variant met feta. Lijkt mij ook erg lekker, maar is helaas niet aan mij besteed vanwege de melkeiwitten.

Gedroogde worst vind ik ook lekker, zeker bij de borrel. Ook hier is het oppassen geblazen, want lang niet alle gedroogde worst is glutenvrij en – in mijn geval  – ook melkvrij. Check daarom ook goed de ingrediëntenlijst. De worst van Huls is wel glutenvrij én melkvrij en daar ga ik dan ook vaak voor.

Toastjes

Laatst had Lidl weer een glutenvrije week en heb ik een behoorlijke hoeveelheid toastjes aangeschaft. Ideaal, want ze zijn niet duur én erg lekker. Naast de glutenvrije toastjes van de Lidl, vind ik ook de toastjes en crackertjes van Schär erg lekker. Ik smeer er vaak hummus, filet americain of aioli op.

Dadelbrood

Sinds kort heb ik ook iets nieuws ontdekt: dadelbrood met walnoten. Dit dadelbrood schijnt erg lekker te zijn bij kaas, maar kan ook heel goed zonder, weet ik uit ervaring. Ik snijd het vaak in kleine stukjes en serveer het bij de borrel. Bij Albert Heijn verkopen ze ook een variant met vijgen en amandelen, ook erg lekker!

Wat zijn jouw favoriete glutenvrije hapjes bij de borrel? Laat je reactie hieronder achter!

 

4 Reacties op “Glutenvrije hapjes voor bij de borrel

  1. Als je een warm borrelhapje wilt dat zij de kipspiesjes van kips erg lekker. Zowel gluten als melkvrij. En de crackertjes van lidl vind ik het allerlekkerst met johma tonijnsalade. Ook gluten- en melkvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *