Recept: Glutenvrije kerstkoekjes

glutenvrije kerstkoekjes

Bij kerst hoort zoetigheid. Schuimkransjes, kerstboompjes van chocolade én glutenvrije kerstkoekjes.

Deze glutenvrije amandelkoekjes zijn erg lekker en makkelijk te maken. Je draait ze nog even snel in elkaar voordat de visite voor de deur staat.

Deze amandelsterren zijn zo lekker dat ze deze Kerstmis zeker bij mij op tafel staan. Eigenlijk bak ik nooit zo vaak glutenvrije koekjes, maar bij kerst hoort het er toch wel een beetje bij. Het glazuurlaagje brengt je bovendien meteen in de kerstsfeer.

Ingrediënten

Voor zo’n 20 á 25 glutenvrije kerstkoekjes heb je nodig:
– 200 gram amandelmeel
– 1 ei
– 45 gram kokosolie
– 3 eetlepels agavesiroop
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel koekkruiden

En voor het glazuurlaagje:
– 1 eiwit
– 60 gram poedersuiker

kerstkoekjes glutenvrij

Bereidingswijze glutenvrije kerstkoekjes

Smelt de kokosolie en doe samen met de agavesiroop en het ei in een kom. Mix met de mixer. Voeg het amandelmeel, kaneel en koekkruiden toe en mix opnieuw. Kneed het deeg nog even door met je handen. Het is wat plakkerig, dus gebruik vooral wat glutenvrije bloem om het makkelijker te kneden.

Verwarm de oven op 180 graden. Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm. Maak met behulp van een uitsteekvorm (ster) 20 á 25 sterren. Leg deze op een  bakplaat met bakpapier. Schuif de kerstkoekjes in de oven en bak ze in zo’n 12 minuten goudbruin.

Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Maak het glazuurlaagje door een ei te scheiden en het eiwit op te kloppen met de mixer. Klop net zo lang tot er stijve pieken ontstaan. Zeef de poedersuiker erover. Meng het geheel tot een gladde massa.

Breng met een kwastje een glazuurlaagje aan op de koekjes. Laat een paar minuten drogen en breng nog een laagje aan. Laat het laagje hard worden voor je de glutenvrije kerstkoekjes serveert. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *