Mijn favoriete glutenvrije koekjes

Glutenvrije koekjes zijn gelukkig volop verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Meestal liggen ze in het glutenvrije schap, maar soms vind je ze ook tussen de gewone koekjes.

Ook in je eigen keuken kun je de lekkerste glutenvrije koekjes bakken. In deze blog laat ik je mijn favoriete glutenvrije koekjes zien én geef ik lekkere recepten.

Glutenvrije Oreo koekjes

glutenvrije koekjes

Glutenvrije koekjes zijn er in soorten en maten. Ik houd erg van chocolade en daarom vind ik koekjes met chocolade dan ook het allerlekkerste. Mijn absolute favoriet zijn de ‘Oreo koekjes’ uit de Vrij van gluten-serie van Albert Heijn. Deze koekjes zijn niet alleen glutenvrij, maar ook melkvrij. Ideaal dus wanneer je net als ik naast gluten ook geen melk mag.

Het fijne aan dit koekje is, is dat hij gewoon heel erg lekker is en je niet het idee hebt dat je een ‘glutenvrij’ koekje eet. Het koekje is helemaal niet droog en lekker knapperig. Ook een aanrader voor wie wel gewoon gluten mag!

Bitterkoekjes

bitterkoekjesijs

Naast de glutenvrije Oreo koekjes ben ik ook fan van bitterkoekjes. Deze koekjes liggen in het gewone koekjesschap en zijn dus niet speciaal voor mensen met een allergie of voedselovergevoeligheid. Wat ook weleens fijn is, want dan voel je je een keer niet zo’n uitzondering.

Bitterkoekjes zijn erg zoet én bitter uiteraard, maar ik houd er wel van. Wist je dat je met bitterkoekjes ook heel lekkere petitfours kan maken? Leuk tijdens een high tea! Daarnaast kun je ze ook verwerken in een fijn nagerecht met ijs, likeur en chocolade.

Zelfgemaakte glutenvrije koekjes

glutenvrije amandelkoekjes

Alhoewel er in de supermarkt tegenwoordig genoeg glutenvrije koekjes te vinden zijn, blijft het leuk om je eigen koekjes te bakken. Op mijn website vind je verschillende lekkere recepten.

Als chocolate addict gaat mijn voorkeur natuurlijk uit naar de amandelkoekjes met stukjes pure chocolade. Het fijne aan dit recept is dat het makkelijk te maken is en je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

Glutenvrije pistachekoekjes

glutenvrije pistachekoekjes

Ook deze glutenvrije pistachekoekjes zijn erg lekker. Mijn moeder bakte deze koekjes vorig jaar voor mij en gebruikte hiervoor een recept van Albert Heijn. Ik paste het recept iets aan en voegde wat meer kruiden toe, wat resulteerde in lekker kruidige, knapperige koekjes. Een aanrader wat mij betreft!

Wijbloggenglutenvrij

Deze blog maakt onderdeel uit van Wijbloggenglutenvrij. Elke maand blogt een groep glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer schrijven we over onze favoriete koekjes.

Bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:

glutenvrijemama.nl
sophieglutenvrij.nl
smaakvolglutenvrij.nl
ikbenglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl
glutenvrijkind.wordpress.nl
meerdanglutenvrij.nl

Wat zijn jouw favoriete koekjes? Laat je reactie hieronder achter!

2 Reacties op “Mijn favoriete glutenvrije koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *