Recept: Glutenvrije Oreo brownies

oreo brownies

Glutenvrije Oreo brownies zijn als je het mij vraagt de ultieme verwennerij. Het is dan ook een heerlijke combinatie: Oreo’s én brownies.

Een lekker tussendoortje voor een echte chocola addict zoals ik. Hoe je glutenvrije Oreo brownies maakt, vertel ik je vandaag op mijn blog!

Glutenvrije brownies maak ik geregeld. Het is mijn favoriete traktatie wanneer er wat te vieren valt. Maar ook wanneer ik gewoon zin heb in wat lekkers, kies ik vaak voor brownies.

Op mijn blog vind je dan ook verschillende recepten met brownies. Zo heb ik een standaard brownie recept met pure chocolade, rijstebloem en noten en een recept waarin ik brownies maak met pindakaas en banaan.

Daarnaast maak ik ook af en toe blondies – de tegenhanger van brownies. Blondies worden vaak gemaakt van witte chocolade, maar omdat ik ook geen melkeiwitten mag – die in witte chocola zitten – maak ik ze gewoon met pure chocolade. Verder gebruik ik amandelmeel, gele suiker en noten.

Onlangs dook ik de keuken in met een nieuw ingrediënt: Oreo’s. Ik gebruikte hiervoor de glutenvrije Oreo’s van Albert Heijn. Het leek mij een fijne combinatie met brownies en dat klopte. Een brownie om je vingers bij af te likken! Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten

Voor glutenvrije Oreo brownies voor zo’n 10 personen heb je nodig:

    120 gram pure chocolade
   150 gram kokosolie
    4 eieren
    170 gram bruine suiker
    25 gram cacaopoeder
    60 gram glutenvrij bloem
    10 glutenvrije Oreo koekjes (AH)

glutenvrije oreo brownies

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Voeg ook de kokosolie toe en laat zacht worden. Zet het kommetje daarna in de koelkast om aeven f te koelen.

Doe de eieren en suiker in een kom en mix met de handmixer tot een romige massa. Voeg de bloem en de cacaopoeder toe en mix nog even met de mixer. Haal de gesmolten chocolade uit de koelkast en voeg met een spatel toe aan de kom met bloem en eieren.

Verkruimel de Oreo koekjes en doe de helft door het beslag. Bekleed een bakvorm met brownies met bakpapier en stort het beslag erin. Bestrooi met de andere helft Oreo koekjes. Schuif de brownies in de oven en bak ze zo’n 30 minuten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *