#Decemberglutenvrij: Glutenvrije pepernotenrotsjes

glutenvrije pepernotenrotsjes

Glutenvrije pepernotenrotsjes zijn ideaal om te maken wanneer Sinterklaas het land uit is. Je hebt vast nog wel ergens glutenvrije pepernoten liggen en die komen ondertussen vast je neus uit… 

Maak er dan deze glutenvrije pepernotenrotsjes mee. Net als de bekende pindarotsjes, maar dan anders! Je vindt het recept in het kader van #Decemberglutenvrij vandaag op mijn blog.

December staat in het teken van #Decemberglutenvrij. In december tellen glutenvrije bloggers samen af naar de kerstdagen. Elke dag plaatst een glutenvrije blogger een blog over het thema glutenvrij in december. Vandaag neem ik het stokje over van Smaakvolglutenvrij en plaats ik dit recept om zelf glutenvrije pepernotenrotsjes te maken.

Nu Sinterklaas weer naar Spanje vertrokken is, kun je vast geen pepernoot meer zien. Weggooien is zonde én je kunt er heel lekkere andere dingen mee maken. Probeer bijvoorbeeld eens deze glutenvrije pepernotenrotsjes. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn glutenvrije pepernoten en pure chocolade!

glutenvrije pepernoten

Ingrediënten

Om glutenvrije pepernotenrotsjes te maken heb je nodig:
– 150 gram glutenvrije pepernoten (zelfgemaakt of uit de winkel)
– 100 gram pure chocolade
– 1 eetlepel kokosolie
– theelepel speculaaskruiden

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Voeg ook de kokosolie en speculaaskruiden toe aan het pannetje. Roer goed door elkaar. Voeg zodra alles goed gesmolten is de glutenvrije pepernoten toe.

Meng goed door elkaar, zodat alle pepernoten overal bedekt zijn met een laagje chocolade. Pak twee lepels en druk een paar pepernoten tegen elkaar aan. Maak er rotsjes van. Leg de hoopjes 2 uur te drogen op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bewaar de pepernotenrotsjes in de koelkast. Zo blijven ze lekker knapperig en smelten ze niet.

 

decemberglutenvrij

 

Voor nu wens ik je veel succes met het bakken van deze pepernotenrotsjes én al het lekkers waar je nog meer van gaat genieten deze maand. Maar met de recepten en tips van #Decemberglutenvrij gaat dat vast lukken! Morgen is Homeofcomfort aan de beurt en ook zij komt vast met iets lekkers!

4 Reacties op “#Decemberglutenvrij: Glutenvrije pepernotenrotsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *