Glutenvrije restaurants rondom Utrecht

glutenvrije restaurants utrecht

Restaurants vinden die rekening houden met een glutenvrij dieet kan soms lastig zijn. Toch zijn er tegenwoordig steeds meer glutenvrije restaurants te vinden waar je met een gerust hart kunt aanschuiven. In dit artikel geef ik je een handig overzicht van glutenvrije restaurants rondom Utrecht.

Zoals de meeste mensen houd ook ik ervan om uit eten te gaan. Wanneer je geen gluten mag, is het alleen niet altijd even makkelijk om een geschikt restaurant te vinden. Het is dan ook zaak om van tevoren goed te checken of het restaurant daadwerkelijk rekening kan houden met je glutenvrije dieet. Al eerder schreef ik een blog met handige tips voor wanneer je gaat eten bij een restaurant.

Mijn favoriete glutenvrije restaurants

Zelf woon ik in de omgeving van Utrecht en ik ben dan ook regelmatig te vinden in restaurants in plaatsen als Utrecht, Houten, Culemborg en Bunnik. Hieronder vind je een overzichtje van restaurants waar ik geregeld aanschuif én waar ze goed rekening houden met een glutenvrij – en in mijn geval – ook melkvrij dieet.

Belangrijk om hierbij te vermelden, is wel dat deze restaurants goed rekening hielden met een glutenvrij dieet toen ik er was. Het blijft belangrijk om van tevoren goed te informeren of deze restaurants rondom Utrecht inderdaad rekening kunnen houden met je voedselintolerantie of overgevoeligheid. Komen ze!

Glutenvrije restaurants Utrecht

glutenvrije vissalade

PK bar & kitchen, Utrecht

PK bar & kitchen in Utrecht is een nieuw restaurant in Utrecht. Nieuw is eigenljk niet helemaal waar, want eerst zat op die plek King Arthur, mijn favoriete stek in Utrecht. Met PK bar & kitchen heeft het restaurant een nieuwe naam gekregen én een nieuwe, gave uitstraling. De kwaliteit van het eten is gelukkig hetzelfde gebleven en nog altijd kan ik er zonder problemen terecht. Laatst genoot ik er van een heerlijke vissalade.

Mejuffvrouw Janssen, Utrecht

Mejuffvrouw Janssen is een klein, gezellig restaurant aan de Gracht in Utrecht. Mensen met een voedselintolerantie kunnen hier met een gerust hart terecht. Er is standaard glutenvrij brood en ze kunnen nagenoeg alle gerechten aanpassen.

Delphi’s, Utrecht

Bij restaurant Delphi’s in Utrecht ging ik vorig jaar eten met de Albert Heijn Restaurantactie. Ik stelde mij er niet veel van voor, want wat kun je nou verwachten van zo’n aanbieding? Na afloop was ik blij verrast. Ik heb er heerlijk gegeten en de koks hielden overal rekening mee!

Oudaen, Utrecht

Ook aan de Gracht in Utrecht is restaurant Oudaen te vinden. Bij Oudaen kun je met een voedselintolerantie zonder zorgen aanschuiven. Het personeel gaat serieus met diëten om en kunnen gerechten op de kaart aanpassen. Zo genoot ik er onlangs van een heerlijk pannetje mosselen. Op mijn verzoek niet in bier, maar in wijn klaargemaakt.

Glutenvrije restaurants Houten

glutenvrije restaurants houten

Tapperij de Zwijger, Houten

Bij Tapperij de Zwijger in Houten hebben ze een duidelijke allergenenkaart, maar ook buiten die kaart om kunnen ze hun gerechten gemakkelijk aanpassen. De koks zijn goed op de hoogte en ik schuif er dan ook geregeld aan voor een lekkere lunch of fijn diner.

Eetcafé de Kleine Geer, Houten

Eetcafé de Kleine Geer in Houten is een van mijn favoriete restaurants. Het schijnt dat de kok een vriendin heeft met een intolerantie en hij is dus goed op te hoogte van voedselintoleranties en overgevoeligheden. Bij dit restaurant voel ik mij niet ‘iemand met een allergie’, maar gewoon een normale klant. Ze kunnen overal rekening mee houden en maken zelfs de frituur voor je schoon, zodat je ook kunt genieten van patat.

De Roskam, Houten

Ook bij de Roskam in Houten houden ze goed rekening met een allergie of voedselintolerantie. De gerechten op de kaart kunnen eenvoudig worden aangepast en zo glutenvrij en melkvrij worden gemaakt. Wanneer je geen gluten en melk mag, zit een dessert er vaak niet in, maar de kok maakte speciaal voor mij buiten de kaart om een heerlijk nagerecht van vers fruit.

Glutenvrij restaurant Bunnik

glutenvrij restaurant bunnik

Pannenkoekenhuis Rhijnauwen, Bunnik

Ik ben dol op pannenkoeken en een van mijn favoriete pannenkoekenrestaurants is Rhijnauwen in Bunnik. Niet alleen is het een prachtige locatie, maar de pannenkoeken zijn ook nog eens heel erg lekker. Ook de glutenvrije en melkvrij variant!

Glutenvrij restaurant Culemborg

glutenvrij restaurant culemborg

Una Volta, Culemborg

Vorige week ging ik met een vriendin eten bij restaurant Una Volta in Culemborg. Het restaurant bevindt zich in de Gelderlandfabriek naast het station. Een bijzondere, sfeervolle locatie waar je geniet van lekkere Italiaanse gerechten. De antipasti is heerlijk en ze serveren zelfs glutenvrije pasta!

Wijbloggenglutenvrij

Deze blog maakt deel uit van Wijbloggenglutenvrij. Elke vijftiende van de maand schrijven glutenvrij bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer is dat glutenvrije restaurants in jouw woonomgeving. Bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:
ikbenglutenvrij.nl
glutenvrijhoorterbij.nl
deglutenvrijeman.nl
glutenfreeamsterdam.com
glutenvrijemama.nl
glutenvrijmaaktmijblij.wordpress.com
glutenvrijnaarschool.wordpress.com
glutenvrijreizen.blogspot.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
leylafashion.nl
maakhetglutenvrij.nl
piecesofevelien.blogspot.com
smaakvolglutenvrij.nl
sophieglutenvrij.nl
glutenvrijenwij.wordpress.com

Heb jij nog tips voor glutenvrije restaurants rondom Utrecht? Laat je reactie hieronder achter!

5 Reacties op “Glutenvrije restaurants rondom Utrecht

    1. Gys is inderdaad een goede aanvulling, dankjewel! Daar heb ik inderdaad ook weleens gegeten, maar gewoon vergeten erbij te zetten. Erg lekker ook daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *