Glutenvrije toetjes: Mijn favorieten

Glutenvrije toetjes zijn gelukkig volop te vinden in de supermarkt. Ook in restaurants valt er meestal wel het een en ander te regelen. Wat het voor mij extra lastig maakt, is dat ik naast gluten ook geen melk mag en laat dat nou nét het belangrijkste ingrediënt van een toetje zijn…

Maar ook in mijn geval is er genoeg mogelijk. Vandaag laat ik je daarom mijn favoriete melkvrije en glutenvrije toetjes zien!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk helemaal niet zo van de toetjes ben. Meestal schep ik behoorlijk wat op tijdens het avondeten en vaak is er dan helemaal geen plek meer voor een toetje… Maar wanneer ik weet dat ik een lekker glutenvrij toetje in huis heb, hou ik daar uiteraard rekening mee en hou ik wél een gaatje over.

swedish glace

Glutenvrij ijs

Wanneer ik zin heb in een glutenvrij nagerecht, ga ik meestal voor ijs. In mijn geval is dat vaak sorbetijs, want dat is naast glutenvrij ook melkvrij. Mijn favoriete sorbetsmaak is mango. Sorbetijs heeft altijd een zoete fruitsmaak en soms ben ik dat weleens zat en heb ik zin in iets romigs.

Vaak staat ‘romig’ gelijk aan ‘melk’ en dat is in mijn geval dus een no go. Gelukkig is er het ijs van Swedish Glace, wat vol van smaak en lekker romig is én geen melk en gluten bevat. Mijn favoriete smaak is vanille.

bitterkoekjesijs

Bitterkoekjesijs

Met het ijs van Swedish Glace maak je bovendien zelf ook de lekkerste glutenvrije toetjes. Dit bitterkoekjesijs met chocoladestukjes en likeur bijvoorbeeld! Dit toetje zet ik geregeld op tafel wanneer er vrienden of familie komen eten. Ook dit speculaasijs met warme appel en rozijnen is een lekker glutenvrij nagerecht – zeker in de herfst – en maak je met het ijs van Swedish Glace.

professor grunschnabel

Naast het ijs van Swedish Glace ben ik ook gek op het ijs van Professor Grunschnabel. Het is in ontzettend veel verschillende smaken verkrijgbaar, waaronder chocolade, framboos, banaan en kokos. Mijn favoriete smaak is Café el Khalib, dat smaakt naar koffie met kardemom en vanille.

appel bramen crumble

Glutenvrije crumble

Naast ijs is een glutenvrije crumble ook wel iets waar ik na mijn maaltijd ruimte voor vrij kan houden. Met een crumble kan je alle kanten op, maar deze glutenvrije crumble met appel, bramen en amandelmeel vind ik het lekkerste.

Voordeel is dat je de crumble van tevoren helemaal klaar kan maken en je hem alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Ik serveer de crumble altijd met een bolletje ijs en meestal is dat de vanillesmaak van Swedish Glace.

Wijbloggenglutenvrij

Deze blog maakt onderdeel uit van Wijbloggenglutenvrij. Elke maand blogt een groep glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer schrijven we over onze favoriete glutenvrije toetjes.

Bloggers die deze maand nog meer meedoen zijn:

annemieknauta.nl
glutenvrijemama.nl
deglutenvrijeman.nl
meerdanglutenvrij.nl
– rose-a-licious.be
maakhetglutenvrij.nl
smaakvolglutenvrij.nl
ikbenglutenvrij.nl
glutenvrijkind.wordpress.com
foodless.nl

Wat is jouw favoriete glutenvrije toetje? Laat je reactie hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *