Recept: Glutenvrije wafels van boekweitmeel

glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels zijn mijn nieuwe favoriete ontbijt. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en ze staan lekker snel op tafel.

Beleg ze met bosbessen, plakjes banaan, aardbei of met jam of een beetje suiker. Op mijn blog vind je vandaag een recept!

Wafels kunnen op elk moment van de dag: als tussendoortje, lunch, toetje of avondeten. Van ’s avonds wafels eten ben ik tegenwoordig niet zo’n fan meer, maar vroeger bakte mijn moeder weleens wafels als avondeten. Dat was altijd een feestje.

Tegenwoordig maak ik er liever een ontbijtfeestje van en serveer ik wafels het liefste als ontbijt. Ik eet ze vaak met fruit, zoals stukjes banaan, appel of aardbei. Maar ook jam, chocoladepasta of een beetje suiker is heerlijk. Voedzaam bovendien, je kunt met voldoende energie aan de dag beginnen!

Ingrediënten

Voor 4 glutenvrije wafels heb je nodig:

  1 banaan
3 scheutjes amandelmelk
6 eetlepels boekweitmeel
3 eieren

wafels boekweitmeel

Bereidingswijze glutenvrije wafels

Zet het wafelijzer aan en smeer in met een klein beetje kokosolie. Prak de banaan fijn en doe in een kom. Voeg de eieren, amandelmelk en boekweitmeel toe en roer goed door met een garde tot een glad beslag.

Doe het wafelijzer open wanneer het goed warm is geworden. Schep er met een grote lepel een beetje beslag in en doe het wafelijzer dicht. Laat een paar minuten bakken totdat de wafels gaar en lichtbruin zijn geworden.

Smeer de glutenvrije wafels in met jam, chocoladepasta, agavesiroop of beleg met plakjes banaan, aardbei of appel. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *