Recept: Wraps met kip en guacamole

glutenvrije wraps

Voor glutenvrije wraps kun je mij ’s nachts haast wakker maken. Zo lekker vind ik het! Eerder maakte ik al een variant met rundergehakt en dit keer koos ik voor kipfilet.

Bij wraps kan een flinke lepel guacamole natuurlijk niet ontbreken en ik ging aan de slag met een glutenvrije én melkvrije variant. Je vindt het recept vandaag op mijn site!

Het was even zoeken naar lekkere glutenvrije en melkvrije tortilla’s, maar inmiddels heb ik ze gevonden. Uiteraard kun je ze ook zelf maken, maar kant-en-klare wraps zijn wel zo makkelijk.

De wraps van Schär vind ik erg lekker! Ze zijn niet alleen goed van smaak, maar ook nog eens goed op te rollen en scheuren niet, waar glutenvrije wraps nogal eens gevoelig voor kunnen zijn…

Bij tortilla’s hoort natuurlijk een lekker sausje. Je kunt kiezen voor een lekkere knoflooksaus – die ik eerder al eens maakte – een pittig salsasausje van tomaten óf een guacamole. Ik had nog een avocado liggen en besloot te gaan voor de laatste optie. Geen verkeerde keuze, want zelfgemaakte guacamole smaakt heerlijk bij deze wraps! Hoe je zelf guacamole maakt én de wraps met kip lees je hieronder.

Ingrediënten

Voor glutenvrije wraps met kip voor 2 personen heb je nodig:
– 4 glutenvrije wraps (Schär)
– 1 paprika
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– blikje maïs
– blik kidneybonen
– blikje tomatenblokjes
– 1 tl chilipeper
– 1 el paprikapoeder
– 2 el water

En voor de guacamole:
– 1 avocado
– 0,5 rode ui
– 0,5 rode peper
– limoensap
– 0,5 knoflookteentje
– zeezout

Bereidingswijze glutenvrije wraps

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kipfilet in stukjes. Fruit de ui in de koekenpan en bak ook de knoflook even mee. Voeg de kipfilet toe en bak op hoog vuur bruin. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak mee.

Laat de maïs en kidneybonen goed uitlekken en voeg toe aan de pan. Doe ook de tomatenblokjes erbij. Laat het geheel een paar minuutjes pruttelen. Voeg de chilipeper, paprikapoeder en eetlepels water toe en roer goed door elkaar.

Pak de tortilla’s erbij en vul ze met het kip- en groentemengsel. Leg in een ovenschaal en schuif voor 10 minuten in de oven.

Ga ondertussen aan de slag met de guacamole. Snijd de rode peper, knoflook en rode ui fijn. Doe in een vijzel en voeg wat zeezout toe. Maal het geheel fijn. Doe ook de avocado erbij, breng op smaak met wat sap van de limoen en maal nog eens fijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *