Mijn favoriete glutenvrije zomerrecepten

Glutenvrije zomerrecepten zijn er genoeg te vinden op mijn blog. Om voor een handig overzichtje te zorgen heb ik vandaag mijn favoriete zomerrecepten bij elkaar gezet.

Van pastasalades tot zomerse ontbijttaartjes en van lekkere gebakjes tot zelfgemaakt ijs. Wat is jouw favoriet?

In de zomer eet ik het liefst lichte gerechten, zoals een fijne pastasalade als avondeten of een frisse maaltijdsalade als lunch. Ik zorg voor een goede bodem en ontbijt graag met pannenkoekjes en wafels met zomers fruit of sojakwark.

Ook de barbecue staat geregeld aan tijdens de zomer; zeker meerdere keren per week. Ik hou van gegrilde groenten met gekruid vlees of een lekker visje.

Hieronder vertel ik je meer over mijn favoriete glutenvrije zomerrecepten.

glutenvrije havermoutpannenkoeken

Glutenvrije havermoutpannenkoeken

Glutenvrije havermoutpannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt. Je kunt ze het hele jaar door eten, maar in de zomer vind ik ze extra lekker met vers fruit, zoals kersen. Ook aardbeien smaken heerlijk bij deze glutenvrije havermoutpannenkoekjes.

glutenvrije wafels havermout

Glutenvrije havermoutwafels met aardbei

Havermoutwafels behoren net als pannenkoeken tot mijn favoriete ontbijt. Ook deze glutenvrije havermoutwafels smaken het hele jaar door, maar in de zomer combineer ik ze graag met aardbeien of blauwe bessen. Een heerlijke start van je dag!

glutenvrije rabarbertaart

Glutenvrije rabarbertaart

Rabarbertaart is een van mijn nieuwste ontdekkingen. Vroeger at ik eigenlijk nooit rabarber. Zo zonde, want het is zo lekker! Vooral in deze glutenvrije rabarbertaart. Niet alleen lekker als gebakje, maar ook heerlijk als ontbijt!

kersenmuffins

Glutenvrije kersenmuffins

Kersenmuffins zijn heerlijk als tussendoortje. Je kunt deze glutenvrije muffins ook met ander fruit maken, maar kersen zijn mijn favoriet. Ik vind kersen superlekker, vooral degene die je zo uit de boomgaard haalt. Daar kan geen kers van de supermarkt tegenop.

pastasalade met doperwten

Glutenvrije pastasalade

Glutenvrije pastasalades eet ik het liefste tijdens de zomer. Dan heb ik geen zin in zware maaltijden, maar eet ik graag iets lichts. Deze glutenvrije pastasalade is dan ideaal. Fijn ook na een lange werkdag; deze pastasalade staat namelijk zo op tafel.

pofaardappel met zalm en broccoli

Glutenvrije barbecue

De barbecue staat bij ons geregeld aan tijdens de zomer. Op mijn blog vind je tips voor een lekkere en onbezorgde glutenvrije barbecue. Bij een barbecue denk je al snel aan veel vlees, maar er is veel meer mogelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Het is ook heerlijk om groente te grillen op de barbecue, zoals paprika, wortel en maiskolven. Ook pofaardappelen en zalm zijn heerlijk vanaf de barbecue.

zelfgemaakt bananenijs

Zelfgemaakt bananenijs

IJs kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de zomer. Zelfgemaakt ijs is natuurlijk het lekkerst én ook nog eens het gezondst. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakt bananenijs? Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een keukenmachine én bananen.

Wat is jouw favoriete zomerrecept? Laat je reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *